Helgen

Gode fint väder i helgen, trots att det blåser orkanvindar. Men det blåser då i alla fall varmt, så det finns ju ingen risk för köldskador. Igår fixade jag lite i växthuset och planterade ut gurkorna och melonen.

Gurkorna till vänster och melonen till höger. Så det blir nog bra det. Nu är det bara att vänta ut dem.

Sen ner till Malå och ut på promenad med världens tråkigaste hund. Hjördis tog det lungt och var nöjd efter att hon nästan pinkat i trapphuset. Sen skulle vi släpa henne runt kvarteret. Inte skoj! För att kompensera detta var vi om tvärt och hälsade på hos Allis med familj. 

På kvällen var det födelsedagsfirande med brännbollsturnering. Ganska roligt när man kan vara ute och inte myggen har hunnit komma fram. Jag var tydligen inte bäst den här gången heller, men det spelar då väl ingen roll - det var skoj ändå.

Idag blåser det om möjligt ännu mer, men man får allt vara ute ändå. Planterade örtagården, så den hinner ta sig till säsongen börjar. Persilja, timjan, basilika, dill och mynta. Sen är man beredd på nästan allt.


Fredagslunch

Hann klämma in en fredagslunch på Dungers med Arvids mamma. Trevlite med lite skvallerupdate, och fick även beskåda den beryktade tanden. Gjorde sen några ärenden och var om till farmor på fika.

Lillasyster har också kommit hem nu, riktig sjukstuga här nu. Men det var väl visst inte så farligt med henne heller, lite ambulans och en natt på lasarett så var det på topp. Akut magkaatarr var det visst. Ålderskrämporna börjar krypa nedåt i åldrarna, i alla fall hos oss =P.

Hade ju som plan att anlägga kryddträdgård iadag men då får det fan i mig sluta blåsa! Hoppas att det skricker upp och mojnar ikväll så det i alla fall blir fint imorgon.

Ha det!

Torsdag

En riktigt hektisk torsdag med kaos överallt. Lyckades i alla fall att göra klart oppositionen och skicka in den. Tur som vi hade så hade gruppen som skulle opponera på oss lagt ut sin opposition så vi kom åt den. Då hinner vi förbereda ett försvar till onsdagen.

Åkte sedan hem till Malå, och även att det är full stormvarning här också. Blåsten hade lyckats riva ner mina krukor till örtträdgården så nu måste jag nog ner till Malå imorgon och köpa nya. Det var då väl förhimla onödigt.

Ha det!

Onsdagen

Utöver att ha outat min inre pensionär så har det inte hänt så mycket idag. Har läst lite uppsatser och tvättat lite. Var sen upp på stan en sväng och sprang lite ärenden, hade också en klipptid. Så nu ser jag ut som en bengalkatt i håret,

                    Jag?

Nu blir det väl till att läsa lite mer uppsats, men nu har jag tjackat karra för att höja upplevelsen lite. Sockerchock!

Ha det!

Kultur

För att försöka styra fokus från den utlovade outfit-bilden tänkte jag mig lite kulturbloggning nu en stund. Så ni kan typ sluta läsa här.

Snart är det dags för nya sommarpratare (jag vet - ytterligare pensionärsvarning, men jag prenumerar i alla fall inte på hemmets journal) och det är ju typ det roligaste som finns för att fördriva tiden på tråkjobb. Har funderat på vilka som skulle kunna vara intressanta att lyssna på och har listat topp 5 på min önskelista.

1. Lars Winnerbäck - Jag vet att han pratade ifjol, men han är ju så himla bra! Han får gärna göra som Regina Lund och bara spela sin egen musik också.

2. Annika Sörenstam - En av sveriges största sportpersoner (även om det bär emot att kalla golf för sport) som har spelat in över 22 miljoner dollar. Hursomhelst så borde hon väl ändå ha nåt roligt att berätta?

3. Kajsa Ingemarsson - Briljant författare och rolig komiker. Har dessutom arbetat inom SÄPOs kontraspionage i ett antal år, måste ju bara ha något smaskigt att berätta.

4. Henrik Schyffert - Efter att ha sett hans "show" "the 90's - Ett försvarstal" så har jag insett att han kanske är lite rolig ändå. Han får med glädje ta med sig hela killinggänget och urarta totalt.

5. Peter Sunde Kolmisoppi - Medgrundare och talesperson för The Pirate Bay. Skulle vara kul att få en inblick i hur de uppfattar den rättegång som just genomförts och höra hur de rustar inför framtiden.

Så där. Nu har jag avverkat prettokulturen också.

Ps. Therese, skoj att du hittat hit! Även den mystiske Runar är välkommen. Jag vet att det är pensiovarning på njursten, men jag försöker i och med detta inlägg gå hela vägen =).  Det är ingen fara, käkar lite antibiotika så snart är jag så gott som ny  =P.

Okej

Den väldigt anonyme läsaren (typ den enda): Okej då! ...och detsamma =P

Idag var jag och klasskompisen till Luleå och lämnade in uppsatsen. En riktig seger! Nu är det bara att hoppas på att vi inte blir sågade på slutseminariet och måste göra om den.

För att fira så drog vi på stan och skulle till att shoppa. Det lyckades klasskomisen med bättre än vad jag gjorde, jag köpte bara ett sketet linne. Var ute efter en jacka, men tydligen så tillverkas dessa inte till sommarhalvåret då alla barnarbetare i Kina som syr upp alla plagg inte fattar att det kan vara kallt i Sverige på sommaren också! Hallååå?! Fick de inte lära sig något i skolan eller?!

Som sagt ingen jacka. Är ute efter en i tunnt vanligt tyg, inte prassel-sopsäcksliknande-tvångströjetyg, och det finns icket att få tag på i denna värld. Och den ska ju givetvis vara snygg också. Den enda som nådde mina kriterier var fjällrävens trekking jacka och den ligger lite utanför min budget just nu. Men jag får väl hoppas på en helt vanlig svenk sommar, då behöver jag inte ens fundera på att hänga bort vinterjackan.

Så, ett inlägg som spårade ut och bloggen börjar sakta men säkert likna en rosa-marschmallows-modeblogg. Imorgon kanske jag lägger upp ett foto på mig själv i min "hemma-pluggar-outfit", så akta er för att titta in imorgon om ni inte vill få ögonskador.

Ha det!

Dagens behållning

Står expressen för. De har tydligen lyckets basunera ut en skandalrubrik (ovanligt - not!) och en intervju(!) med Wanja Lundby-Wedin. En intervju som är gjord med en person som uppenbarligen INTE ÄR Wanja Lundby-Wedin. Hihi! Way to go! Äntligen en krigsrubrik som är rolig att läsa, och som garaterat ökar upplagan. Kanske är det moderna tidens journalistik, att intervjua personer som är snarlika de riktiga intervjuobjekten, så får de säga sitt.

Eller har både fotografen och journalisten lyckets intervjua och fota, skriva ihop en text, som sedan säkerligen måste bearbetas ett flertal gånger och korrekturläsas och editeras innan den ens läggs in i tidningen. Sedn väljer man också denna story med rubrik på förstasidan och löpsedlarna.

Fantastiskt roligt!

Jag läser då hellre en fejk intervju med fejk LO basen, än en enda bokstav om Linda Rosing, "ät dig smal" eller skandal-robinson.

Ha det!

Måndag...

...dagen när uppsatsen äntligen blev klar! Yes! Nu återstår bara ett besök till Luleå imorgon för att lämna in. Finns väl kanske också viss risk att det blir en lunch på stan för att fördriva lite tid. Men det är ju inte heller helt fel.

Tittade förbi på apoteket imorse och hämtade ut de piller som farbror doktorn ville att jag skulle äta. De var ju inte alls lika roliga som de jag fick igår kväll, när jag tagit dem blev jag ju nästan i bättre skick än normalt. Men men, det jag fick får väl duga tills vidare. Hoppas bara att det går över snart!

Trevligt också att Arvid med föräldrar har tittat fram efter semestern. =)

Ha det!

Efterlysning!

Glömde ju i mitt förra inlägg att efterlysa Arvids föräldrar. Inget livstecken på bloggen på flera dagar, vad har hänt?! Kan de vara så att de haft så roligt på semester att de inte ids uppdatera? Det får vi verkligen inte hoppas, om alla försöker hålla sina dagar på en medioker nivå så finns det tid för uppdatering.

Kej?

Söndagen efter grisfesten

Var då bjuden på grisfest igår i Arvidsjaur. Det var riktigt trevligt, lite nytt folk och lite gamla kändisar är alltid roligt.  Go grillat och några go öl, sen var det tvångs-singstar och utgång. Även att jag inte ägde på singstar, men det var skoj ändå. Mötte upp med lillasyster på hennes restaurang där kvällen skulle spenderas. Blev en god drink och lite babbel innan jag och lillasyster bestämde oss för att dra hem där vid halv ett. Typ pensionärstid alltså.

Vaknade tidigt och var pigg så vi gick och köpte pizza till lunch innan syster skulle på arbetet igen. Var ju också tvungen att hälsa på hos vännerna för att kolla läget, men de hade inte gått hem i pensionärstid och var lite (läs mycket) trötta (läs bakis).

Lite småont i magen mitt på dagen, men det var väl inget som ett riktigt gammaldags paltkoma inte kunde råda bot på? Helt fel! Och inte vart det nådigt ont heller, låg på kökssoffan i fosterställning i någon timme innan jag bestämde mig för att höra med farbror doktorn.

Söndagskvällen urartade sedan och spenderades på akuten i Malå. Fick ingen riktig diagnos, förutom att det nog var någon njursten eller kanske blindtarmen som ville se dagens ljus. Sickades hem med en näve piller och livet blev mycket lättare. Skulle höra av mig om blindtarmen bestämde sig för att explodera eller om det inte blev bättre. Hoppas verkligen att det går över nu, har fanken inte tid med sjukdagar. Måste ju till schtaan för att slutföra arbetet!

Se där vad mycket man hinner med på 24 timmar.

Ha det!

Lördag

Har varit ute i trädgården och manat på mina små frön att titta upp. Verkar vara döfött, får nog avvakta några veckor. Annars har det varit ett riktigt skitväder idag med regn och åska varvat med sol. Så, dum som man är, när solen skiner så går jag ut för att sen bli dyngsur när regnet kommer. Inte smart!

Har i eftermiddag tagit skydd i hemmet och läst lite uppsats och myst på med topplistan på p3. Nu ska jag ta och hoppa in i duschen och stöka upp mig inför partaj ikväll, om jag inte får en hjärnblödning av Svennebanan innan låtjävlen tar slut.

Ha det!

Fredagen

Fredagen började som sgat med utflykt till ICA i malå, och en enorm proviantering. Vid hemfärden var det världens oväder och hagelskur så jag och mor spenderade en stund i bilen innan vi tordes stiga ur.

Sen lite lunch och ner till Malå igen för att hälsa på farmor och hjälpa henne att handla lite. Hann hem och baka lite foccacia som sedan avnjöts till middagen. Nu verkar det då spricka upp, så vi får hoppas på lite sol till morgondagens grisfest. Det vore väl förhimla trevligt?

Ha det!

74 bast

Yes, idag har jag förvanldats till en 74 åring som knappt kunde ta sig ut ur sängen. Jädrar vad lämmen jag är! Lär inte bli bättre idag heller då det finns lite trädgårdsarbete inplanerat.

Annars då? Träffade kusin igår, trevligt - det var riktigt länge sen. Vi åkte ner och hälsade på Arvid med föräldrar och fick oss lite kaffe. Trevligt, det är skönt att det inte behöver vara så avancerat. Det räcker med att man kan stövla in och väcka upp alla bäbisar som sover (sorry!) och sen bara sitta och glo på tv tillsammans.

Nu är det vissa shopping som gäller, ska åka ner på ICA och proviantera.

Ha det!

Dag i trädgården

Dagen har spenderats i trädgården med utplantering, omplantering och ogräsrensning. De båda första är roliga men fy fan vad trist att rensa ogräs! Kommer att vara dödslämmen i benen imorgon då jag stått dubbelvikt hela dagen. Nu gäller det också att hålla koll på minusgraderna och isolera väl i växthuset så att inte plantorna fryser ihjäl. Se så fint det blev!



Nu börjar det osa från grillen! Trevligt, trevligt.

Helg!

Idag har jag nog kört livsgnistan ur min käre mors skrivare då jag skrev ut det färdiga arbetet. Hur i hela friden kan de ha kortdag på universitetet och sen låsa alla jävla dörrar vid ettsnåret? Tänker de inte alls på oss stackars studenter som sliter i vårt anletes svett? Menmen, nu ska skiten bara läsas också.

Lyckades också att tämma ut en säck med planteringsjord i bagagen på racer-passaten. inte bra. Måste nog till en ordentlig sanering, eller göra som pappa sa; "plantera blommorna där". Kanske inte blir så bra.

Imorgon hoppas vi på fint väder även om värdenissarna lovat annat. Jag vill ligga ute i en solstol och barar jäsa.

Nu susar vännerna visst förbi, har de månne vart på påhälsningsturné i norrbotten? Skulle nästan tro det. Men ni ska inte tro att ni kan smyga förbi den nyfikna byn =P

Ha det!

Tlött


Nära nu!

Så här nära har vi aldrig vart att bli klara med det förbannade arbetet. Men nu är vår egen deadline satt till kl 16.00 imorgon torsdag den 20/5 2009. Punkt. Sen får det fanken vara nog! I och för sig ska vi då låta arbetet vila och tokläsa det en fyra fem gånger för att hitta konstiga meningar och ord. Ni anar inte hur många gånger vi skrivit vikigt istället för viktigt, svårt att se är det också. Sen är det final-slut-nu-får-det-vara-nog-på-riktigt riktig inlämning på tisdag kl 12.00 i Luleå.

Då får vi alltså sätta oss i racer-passaten och köra ända upp till Luleå för att lämna in en sketen (eller förresten, briljant) uppsats. Men det ska nog ordna sig. Är så sugen på att bli av med den att jag skulle kunna tänka mig cykla enhjuling uppefter E4:an till Luleå för att lämna in.

Så efter kl 16 imorgon är det dags för långhelg och förhoppningsvis solsken. Min rödbrända hy har lagt sig och är nu beredd på lite mer sol - hudcancer kan slänga sig i väggen. Det borde väl gå bränna bort om inte annat?

Ha det!

Måndag

En måndag lika varm som Sonntagen igår. Riktigt trevligt om man vart ledig, men icket. Merparten av dagen spenderades i bil till och från Luleå. Inte så värt. Fick en bra handledningshalvtimme, och Hans tyckte att vi borde kunna vara klara på onsdag, och ta långhelg. Väldigt värt.

Så nu ska vi bloda på i två dagar och hålla alla tummar för att det går vägen. Skönt med bra handledare.

Blev inget bankjobb i sommar heller, så det blir väl till att sadla om till sågverksarbetare, men det ska nog gå bra det också. Och då får jag ju några veckors sommarlov också. Värt.

Konstigt hur det fungerar egentligen. Sommarjobb i 11 veckor ger mycket pengar på banken, men ingen tid att förstöra dem. 5 veckors sommarjobb ger lite pengar på banken, mycket ledigt tid, men utan pengar så det går ändå inte att göra något.  Ska tänka ut en finansieringsplan för att ha råd med lite skoj i sommar ändå.. ;) Brukar ordna sig.

Ha det!

Sonntag på riktigt

Blev en riktigt solig dag idag, riktigt härligt. Få se om jag har mod att gå till skolan imorgon i min nya kräftröda hy, eller om jag måste ta en sjukdag. Vill ju inte skrämma slag på stackars klasskompisen :).

Bortsett från detta blev det inte så mycket gjort ändå, ingen utplantering då jag insåg att jag nog var liiite för tidigt ute. Får avvakta till nästa helg istället. Fick fikabesök av den nydöpte med föräldrar, och lite babbel på det.

Tänk så lite man kan hinna med vissa dagar.

Ps. Y: Hihihi! =P


Sonntag

Då var det redan söndag. Att en helg kan gå så fort, helt otroligt! På fredagen var det brännbollsmatch, med blandade resultat - ibland träffade jag bollen ibland inte. Helt klart var då att vårt lag förlorade hela tiden, men det har då väl ingen betydelse. Roligt var det.

Sen på lördag var det dags för dop. Efter en mycket kort sejour i kyrkan där det efter viss förvirring blev klart att pojken nog skulle heta Arvid så var det dags för fika och lite babbel. =P Fikat blev mycket fika och babblet urartade i skvaller. Så även om dopet snabbt var över på sisådär 15 minuter, så tog fikat efter en fyra-fem timmar i anspråk. Men det var riktigt nice!

Idag tror jag minsann att det blir dags för utplantering av mina växter till växthuset. Verkar dock ha vart minusgrader inatt, så jag får nog sätta in ett värmeelement också. Tål att tänkas på...

Schtaaan igen

Och internet fungerar! Prisa Gud! Man blir lätt handikappad diretk, och om det får fortgå en längre tid så blir man ganska snabbt förståndshandikappad och helt labil.

Men uppdatering. Tokplugg i Luleå i två dagar. Slut på uppdatering.

Annars inte så mycket, var förbi på Blomsterlandet och införskaffade lite skoj till trädgården, blir nog perfekt. Imorgon blir det intervju på morgonkvisten innan vi avrundar för helvila. Känns som att vi kommer att hinna klart ändå. Sen bär det iväg till Arvidsjaur på arbetsintervju, så håll tummarna!

Magnus: Känns som att det behövs ett förtydligande angående Melodifestivalen. Jag vill ju inte på något vis krossa den hårda image som jag byggt upp under en herrans massa år. Jag skyller därmed på;

- tillfällig sinnesförvirring
- SVT1, SVT2 och TV4 att välja på
- att jag är smyg-festival-lover 
- eller att det är kul att häckla de som sjunger.

Take your pick. ;)

Connection failure

Yes, så är det. Inget jävla internet som fungerar i min lägenhet. Att det ska vara så jäkla svårt att få det att fungera? Vet ni hur svårt det är att skriva c-uppsats utan ett fungerande nät? Min stackars klasskamrat hade bombarderat mig med en sisådär 4 mejl, och trodde nog att jag kastat in handduken då jag inte svarade. Suger att vara tvungen att gå på skolan för att kolla mejlen.

Annars då? Kompisfika igår, det var trevlig må jag säga. Som alltid. Annars är det väl inte så livat. Är uppe i Luleå nu, och jag och klasskamraten har släpat oss ut för att leta rätt på säsongens första mjukglass. Lär nog inte bli så mycket mer ikväll, då vi förbereder oss på opposition imorgon. Lite melodifestival  lär det väl kunna bli.

Ha det!

Hemmadag

Idag har varit en riktig hemmadag. Började med att på förmiddagen putsa bilen både invändig och utvändigt. Måste ju putsa om jag ska skjutsa klasskompisen till universitetet, något annat går då inte för sig. Det tog typ hela förmiddagen. Sen på eftermiddan började jag att förbereda vårbruket, och mockade om all jord i mina drivbänkar. Jag planterade om majsen och melonen så att de kan växa till sig lite mer och sen var jag tvungen att anlägga ytterligare en drivbänk eftersom att jag köpt på mig alldeles för mycket roliga frön.


Här är en bild på mina tomatplantor. Var inte avundsjuka på state-of-the-art krukorna, en dag kanske ni också har råd att införskaffa sådana.



Lite gurka, paprika, chilipeppar och basilika.



Och den omplanterade majsen och melonen.

Efter detta dagsverke bar det iväg till Schtaan igen för en veckas tokskrivande . Min skinande bil förvandlades genast till ett grustag efter ca 150 meter, så det blir väl "the same procedure" nästa helg.

Viktiga åsikter

Fy vad jag önskar att jag kunde skriva om dagsaktuella händelser, som berör och påverkar hela världen. Som att det är medias fel att svininfluensan plötsligt fick status som den nya tidens pest. Och att vi i Europa, och främst Sverige med den bästa sjukvården i hela världen, skulle vara vaksamma. Watch Out, annars åker vi dit! Det såldes Tamiflu i mängder, och kineserna tog återigen fram sina munskydd. I dagsläget finns det 43 bekräftade dödsfall av influensan, och risken att någon i Sverige ska kunna dö måste ju vara minimal. Så varför denna uppståndelse? Varje år dör ca 2 miljoner (2 000 000) människor runt om i världen av malaria. Vad har hänt med denna rapportering? Det är någon sketen Humorgala på Tv400+ som samlar in pengar en gån per år, det är det enda. Så varför denna uppståndelse nu?

Det säljer lösnummer! Varenda dum svensk vill förstås ha de senate uppdateringarna på denna vandrande massmördare till influensa, och media är inte sena att hänga på.

Jag önskar också att jag kunde skriva om hur den amerikanska kapitalismen har förstört hela världsekonomin, då de amerikanska bankerna endast hade $ för ögonen. Om hur de lånade ut pengar kors och tvärs till alla som ville äga ett hus. Om hur sedan fastighetsmarknaden kollapsade och inte en jävel ville köpa ut lånen för de stackare som lurats att köpa hus, trots att det var flera mil ifrån vad deras privetekonomi klarade av. Om hu den svenska koncernen Swdbank följde efter i baltikum och gjorde i princip samma saker där. Och om hur miljarder i börsvärden försvunnit, hundratusentals arbetare blivit arbetslösa medan skyhöga bonusar betalats ut till styrelseledamöter som inte gör ett jävla dyft.

Men i brist på detta så skriver jag istället om vad jag gjort idag. Fick tillslut göra den  näst sista intervjun till uppsatsen, så nu är det bara att gasa på. Hälsade också på lite kompis idag, det var trevligt. Vet inte om de hade lika trevligt, då de förmodligen inte hann med nåt av de som de hade planerat då de hade mig hängandes i köket. =) Sedan blev det födelsedagsfirande med farmor. Som fyllde 75 by the way.

Det gäller helt enkelt att välja vad man vill fokusera på.

Hooooockey?

Fy så skönt med helg. Skönt att komma hem och bli bjuden på god grillmiddag, grillat är alltid trevligt. Måste dock ta mig i kragen och skriva lite på analysen ändå. Men det behövs nog inte så värst mycket ändå.

Hockey VM på tv. Finns det någon som bryr sig om hur det går? Okej, hockey är fantastiskt roligt, i elitserien och OS. Men VM går vartenda år och vartenda år så tackar de stora "stjärnorna" nej till att medverka. Det är famlijeskäl, motivationsskäl och det är konstiga skador som uppkommer i slutsekunderna av den sista klubbmatchen som kräver riklig vila för att gå till sig. Vartenda år går det på skitkanalen 6an med sina urlöjliga kommentatorer som inte verkar veta ett dyft om spelarna som spelar i klubbar norr om dalälven. Om de finns några sådana överhuvudtaget, de svenska förbundskaptenerna har inte heller så stor koll på norrlandsklubbarna.

Den stora stjärnan som gör allt rätt i år är tydligen Kristian Huselius. Har den människan gjort någonting (NÅGONTING ALLS?) sedan han blev anklagad för våldtäkt säsongen 04/05? Typ spelat i någon obskyr liga i kazakstan eller nåt.

Snart helg!

Yes! Äntligen är det snart helg. Jag hade som en liten plan att kunna dra en fuling och köra halvdag imorgon, men det sprack med ytterligare inbokade intervjuer, men det är ändå skönt att få göra bort dem. Idag har det inte blivit så mycket, en massa skrivande och en intervju har jag lyckets klämma in.

Ska bli skönt att åka hem över helgen och få sola lite, även om det kommer att krävas lite diciplin och skrivande för inlämning på söndag. Varför alltid inlämning på söndag? Varför inte imorgon? Men men... Lär ju inte överarbeta något ändå, finns liksom ingen risk. Istället ska jag nog ta och prata lite med mina tomater, och kanske omplantera gurkorna och melonen. De växer så det knakar. Sen blir det lite födelsedagsfirande hos farmor, och lite kompis hoppas jag på.

Blir bra det!

Metallica

Jodå, konserten var förjäkla bra. Drog ner konserten igårkväll, och det låter verkligen bra. James röst skär lite då och då, men så petig får man väl inte vara. Nice att äntligen få höra Motorbreath också.

Lite bilder.


Coolt med scenografin som rör på sig, lasershowen till första låten kändes dock lite Pink Floyd, så det kunde ha skippats.







Och som vanligt avslutades kvällen med Seek och badbollsregn, i en helt upptänd globen.

Tvättberg

Idag tog jag mod till mig och öppnade resväskan efter helgen. Helt otroligt att man kan dynga ner så jävulskt mycket kläder på tre dagar. Men packade upp och slängde in i maskinen, nu ser det bara ut som bagdad på mitt rum. Borde ta mig i kragen och städa, men det blir väl sen någon gång. Nu kallar c-uppsatsen igen. Igen!

Übertrött


Helgens bravader

Så var man tillbaks efter en långhelg i Hufvudstaden, en mycket lyckad sådan. På lördagen då vi anlänt och checkat in på hotellet så drog vi till kungstrådgården och satt i gräset i några timmar och solade. Som av en händelse så råkade det vara Jesusmanifestation just denna dag. (Egentligen därför vi åkte dit, men det låter så mycket coolare med Metallica).  Vi diggade lovsång och allmänna hejarop till Gud och Jesus ett tag, innan vi gick in i gamla stan för att spana.



Till och med Polisen hade slagit läger för att titta.

På kvällen blev det god mat på förvirrad restaurang. De glömde bort typ allt vi beställde in, men då den kom var maten jäkligt god. Som plåster på såren bjöds det då på kaffe och dessert. Nice! Sedan gick vi vidare till Medeltidsbaren, där lillasyster försågs med klassisk mundering och därmed var beredd på lite öl. Träffade Chris och Nils från Australien respektive Jönköping och tittade på medeltidsband. Säckpipa, elgitarr och bongotrumma - fungerar bra.


På söndagen åkte vi på pensionärsattraktion - Bergianska trädgården - och kikade. Lite väl tidigt ute, men mycket fint fanns det. Lunch på Naturhistoriska Riksmuseet, och sen lite shopping längs Drottninggatan. På kvällen vankades det bio, män som hatar kvinnor skulle tydligen vara bra - så blev det. Herrejävlar så rädd jag var och då har jag ändå läst böckerna. Blev inte bättre av psyko-lillasyster  när vi skulle sova. Men filmen var bra ändå, det var den. Måndag blev det shopping för hela slanten. Kanske lite för mycket... Blev två par skor, ett par jeans, fyra tröjor och en jacka. Utbrända sökte vi oss tillbaks till hotellet för att taktikvila inför kvällen.

Sneakers från sneaky steve.

Vi drog ut till Globen lagom för att hinna vara med på förfesten, fick bättre bord denna gång. Väl inne på globen så delades det ut gratis t-shirts till alla som plåster på såret, för förra konserten. Trevligt trevligt. Konserten var grym, som alltid (Motorbreath!). Synd bara att små fjortistjejer ska vara där och förstöra, men som tur var gick de hem när Nothing Else Matters hade spelats. Smart!


Som sagt lysande konsert, bortsett från fjortisar och tunnelbanestrul. Men tillslut tog vi oss tillbaks på hotellet, helt utslut och uttorkade efter en något het tillställning. Skulle tro att håret på armarna schwentes bort av pyrotekniken.


Jaha, då var ni uppdaterade. Nu blir det tråk-skola.


Sommarväder

Idag har det vart riktigt sommarväder, och jag har suttit i solstolen typ hela dagen. Nu har jag lyckats bli kräftröd i hela ansiktet, så det blir nog en konvertering ikväll för att inte skämma ut sig i Hufvudstaden. Muslim låter väl inte helt fel?

Annars har det väl inte blivit något annat, vi håller på att fixa lite middag (jag bloggar om det och de andra får göra det). Det ska visst bli hemmagjorda hamburgare som ska slängas på grillen. Mumsigt!

RSS 2.0