Mmmm...

Här är en bild på det goda surdegsbrödet... Version 3.0. Det är ingen lätt grej att lära sig det här med att baka surdeg. Det här blev då i alla fall jädrigt gott, om än kanske lite platt.



Nu väntar vi mest på helgskinkan som är i ugnen, sen ska vi vräka i oss mackor. Mums.

Imorgon väntar födelsedagsfirande då Arvids pappa fyller år. Sen på kvällen verkar det bli Arvidsjaur och utgång på lappis.


Ha det!

Fredag

Oj vad de lediga dagarna går fort! Man hinner knappt blinka så är det jävla skola igen..

På onsdagen spenderades lunchen med Arvid och hans mamma på Dungers. Lite skvaller och bus, annars var det väl som lugnt. Passade på att hälsa på systrarna också när jag liks var i Malå. Gårdagen var en enda lång roadtrip som började med att jag satte av mot Arvidsjaur för lite shopping. Det blev inte köpt ett enda skit, men jag gjorde lite ärenden till pappa och passade också på att besikta bilen. Sen satte jag av mot Arjeplog dit jag skulle på anställningsintervju. Det gick nog bra, är så himla svårt att säga.. det bilr till att hålla tummarna.

Nu har jag just satt en surdeg på jäsning, det andra försöket under ledigheten. Det första hamnade oavkortat i soptunnan, hoppas på liiite bättre resultat idag.

Ha det!

Tisdag = Helg

I veckan har vi grupphemtenta, och vi lottades igår morse in i grupper. Hamnade med lite nytt folk, men det gick bra. Vi gasade på och tog helg idag vid halv elva. Så himla skönt att få den skiten bortgjord, återstår dock bara att se om vi är godkända. Träffade klasskamraterna igår kväll på glöggkalas och  lite skvaller från våra nya gruppindelningar. Det var trevligt, kanske lite tidigt med glöggen med god var den!

Efter inlämningen imorse så gjorde jag Storheden, och sen brände jag hem. Har just kommit in från en promenad längs skidspåret, så mysigt med snö. Nu kan julkänslan börja infinna sig.

Ha det!


Världens längsta dag

Det ska väl egentligen vara långfredagen, då vi allihopa ska ha Jesu lidande i åtanke men faktum är att denna dag alltid är årets jävla längsta dag. Att det alltid är dåligt väder gör inte saken bättre. Att en extra timma kunde göra så mycket är i sig helt fantastiskt, ibland kan ju en timma bara flyga förbi. Har försökt underhålla mig med att läsa lite bok, se lite tv, surfa lite internet och lissna lite på DigiListan. Blev fantastiskt glad när Kent blev nedpetade från förstaplatsen, men när jag insåg att det var Darin som övertagit den önskade jag att jag aldrig hade stigit upp idag.

Annars då? Jag borde ta tag i den enskilda hemtentan i kursen Strategisk Ekonomistyrning, där vi ska skriva två sidor om vad vi lärt oss under kursens gång. Lär bli så att jag tar fram kunrsboken och sedan ljuger ihop något om att jag lärt mig sååå himla mycket. Om jag orkar börja idag vill säga...

Ha det!


Lördag

Resumé av tentan:
Efter fyra års sökande efter den gyllene gränsen för hur lite man kan plugga och ändå klara tentan så tror jag att jag är jävligt nära. Tippar nästan på att jag trillade över den också. Men men, det är som det är, behövde ju inte så många poäng för att klara av den. Så jag håller tummarna.

Sen så var mor och far och bodde med mig en stund. Det var trevligt minsann, med god mat och idolmys. Idag har vi shoppat lite och nu har de åkt hem igen. Det blev ett par nya skor, och ett par handskar. Hittade fortfarande ingen jacka, börjar fundera på om jag verkligen behöver en eller om det är så att jag inbillar mig.. 
Nu återsår det bara en dag med film och lite att göra i helgen, sen är det grupphemtenta på måndag-tisdag och sen ledighet. =) Trevligt trevligt!

Nu ska jag elda värmeljus och mysa med lite julmust.

Ha det! 


Torsdag

Det blev en kraftig övervikt mot tv tittandet idag, kände mig inte pepp på plugg överhuvudtaget. Men det kan väl sammanfatta hela den här läsperioden. Jag har zappat lös min zappartumme, och sett en film. Nu ska jag väl försöka gå i samma linje fram till kl 15 imorgon. Det gäller ju att toppa formen. Sen imorgon kväll kommer mamma och pappa och hälsar på. Det ska bli riktigt skoj!

Nu ska jag börja ladda inför hockeyn, ikväll är det Timrå som gästar delfinen.

Ha det!


Onsdag

Gårdagen bestod av alldeles för mycket plugg, och det såg ut som att denna dag skulle gå samma öde till mötes. För att hindra detta från att ske så gjorde jag en utflykt till ICA, så roligt har jag haft det idag. Och hur det går? Inte nå vidare. Är inte pepp på koncernredovisningen - har svårt att få alla siffror rätt på övningsuppgifterna. Och på revisionen så intalar jag mig att "vi får ju ha med oss samlingsvolymen". Men en dag till ska jag väl kunna stå ut.

Imorgon blir det fortsatt plugg, men med en övervikt mot TV tittande på kvällskvisten. Det tjänar inget till att plugga in i det sista.

Ha det!

Fantastisk x2

Jag kunde nog inte bry mig mindre om svensk fotboll, allsvenskan kvalar nog inte in på top 20 över bästa  ligorna i Europa. Men gud så fantastiskt det är att se att både Hammarby och Djurgården är på väg att åka ur! Så jäkla roligt! Då kommer vi att få se tuffa huligan Bajen Fans och Järnkaminer att gråta ögonen ur sig. Grädden på moset vore ju också om Göteborg fick tummen ur och snuvade AIK på guldet. Hahaha!

Såg också det fjärde och senaste avsnittet av Dexter igår, fy tusan vilken bra serie. Kan inte vänta till nästa vecka, det är sååå hilma spännande.

Där ser man vad man kan hitta på att skriva om för att slippa undan tentaplugget lite. Ska fortsätta...

Ha det!

Tentaplugg

Så var äntligen den sista redovisningen avklarad, bara tenta kvar nu. Förhoppningsvis bli det den allra sista också. Jippie! Har börjar tentaplugget storartat med ett paltkok, paltkoma, tvättning, städning och en fulländad spellista på spotify. Det är bra att ha något att lyssna på när man pluggar. Undrar just vad jag ska kunna hitta på imorgon för att undvika plugget?

Det blir ju ändå alltid så här i slutändan;






Fick även en arbetsntervju till idag, så det blir till att hålla tummarna framöver.

Ha det!


...

Mycket ska man få höra innan man dör, och vissa saker hade jag hoppats få slippa. Nu har tyvärr mina öron dött av chock, ruttnat och trillat av, så risken att jag får höra något mer är obefintlig. Som tur är! Satt i min stilla ro och pluggade och lyssnade på digilistan när jag får höra en minst sagt anskrämlig version av en låt som jag tycker mig känna igen... Det är Darin (Darin av alla jävla människor...?!) som gjort en cover på Coldplays Viva La Vida. Jag kan inte fatta det?! Tror att det bildades något slags högfrekvent ljud i någon viss frekvens skapat av tandställningen när Darin tog ton så nu är mina öron döda.

Tyvärr, där ser man hur det kan gå en helt vanlig söndag.

Lördag

Idag har det inte blitt så himla mycket. For på storheden en sväng, mest bara för att slippa plugga tror jag minsann. Sen en promenad på elljusspåret och efter det lite hockey. Förstås förlust, jag kanske måste sluta köpa matcher, det går ju bara åt skogen då...

Nu ska jag se Tv och äta chips...

Ha det!

Skojigt värre

Eftersom att jag bojkottar Idol även detta år så har jag roat mig med att titta på Mythbusters. Kanske världens bästa program.. Tror inte att jag skrattat så mycket i veckan som när jag såg detta klipp. De testar hur man ska göra för att nyktra till på bästa sätt, Adam är superfull och ska springa fem minuter på ett löpband som går i 10km/h. Enjoy!


 

Freitag

Har just tryckt i mig lite tacos och funderar på vad det ska bli ikväll. Eller rättare sagt vilken film det ska bli. Har spanat på Färjan nu, och fy farao så pinsamt! Arjeplogarna verkar inte så stabila.. "Huur gick dä här till?" Lite Patrik Larsson över det... =) Pinigt!

Annars var det lite skola och så, blir väl till att plugga lite i helgen inför tentan på fredag. Kanske. Lite.

Ha det!


Torsdag

En ledig torsdag med bara ett uns av skola, riktigt trevligt. Hann med att prata lite med Arvids mamma på förmiddagen, lite skola vid lunch och sen lite shopping med klasskamraten. Riktigt mycket fint i affärerna nu.. Synd bara att man inte kan shoppa hur mycket som helst.

Har just kokat en balja med morotssoppa som lär räcka ett par dagar, typiskt att det skulle bli blia nu. En tio grader minus passar bättre till soppa.

Imorgon är det det näst sista seminariet innan tenta, trevligt trevligt. Nu börjar jag se ljuset!

Ska ta och lyssna på när Luleå mosar MoDo nu medan jag surfar runt internet i jakt på en jacka.

Ha det!

Onsdag

Och då var det snart helg! Tusan vad denna vecka har gått med racerfart, känns riktigt skönt! Gårdagen spanderades shoppandes med kusin. Tog äntligen tummen ur och köpte den klocka som jag suktat efter ett tag, och det vart nog bra ändå. Det var väldligt ångestframkallande och svårt att välja färg..  Stooora problem här i livet =)

Idag har dagen mest bestått av skola, men imorgon är vi lediga. Börjar att lätta kraftigt nu, men då har vi ju snart ockskå tenta. Inte pepp på det. Skulle vilja se det pucko som lagt tentaschemat och lagt vår tenta kl 15-19 nästa fredag. Vem tusan vill sitta på skolan på en fredagkväll? Men jag får trösta mig med att det, förhoppningsvis om jag bara tar mig samman och klarar den, blir den sista tentan. WoooHooo!

Har sett lite fotboll nu ikväll, men då blir man ju verkligen deprimerad. Att Marcus Berg inte fick spela längre i matchen mot Danmark är ju skandal, han är ju miltals bättre än de flesta andra på plan, däriland kaptenen. Inte bra, inte bra... Då gäller det bara att komma på vem tusan man ska heja på där i Sydafrika. Tar emot med danmark just nu, men man måste väl ändå hålla på det nordiska land som tar sig vidare.

Nej, nu blir det till att tokfika lite och sen koja med ett avsnitt av Grey's Anatomy.

Återstår bara att se vem man kan lura hit i helgen....?


Ha det!


Måndag

Då var det tillbaks till verkligheten igen. Körde upp till Luleå mitt på dagen, och väntar nu på att klasskamraterna från Schtaaan ska hitta hit. Sedan börjar skolarbetet där vid 18.  =(

Igår pysslade föräldrarna och jag med att fixa till skoterleden, med lite brobygge. Kvällen avlutades med ett traditionsenligt paltkoma. Nice.

Imorgon ska jag träffa kusin för lite lunch. Ska bli riktigt trevligt att ses, känns som att det var länge sedan. Annars är det nog mest lungt.

Ha det!

Lördag

Igår blev det inte så mycket. Var till Malå och åt lunch med mamma på hotellet, rätt bra mat faktiskt. Sedan skulle vi ha födelsedagsmiddag för mamma på kvällen, så jag och lillasyster (eller kanske mest lillasyster) gjorde maten. Det blev baconlindad fetaost till förrätt, plankstek och sen tårta till kaffet. Det blev riktigt gott om jag får säga det själv.

Idag så har vi vart upp till stugan och gjort vinter. Passade också på att steka lite pannkaka och fläsk och koka lite kaffe. Nu är det slut på campinglivet för ett tag framöver, blir väl kanske där i slutet på mars det återupptas.

Nu i eftermiddag har Arvid och hans mamma vart här och fikat och sjådat på. Som trevligt att träffas varje helg och skvallra på lite. Arvid däremot satsade mest på att jaga katten runt golvet.

Nu blir det väl till att vila lite och ladda upp inför fotbollen.

Ha det!

Torsdag - äntligten helg!

Så då kom jag mig hem tillslut. Tur att man har snälla föräldrar som är villiga att köra en sådär 15 mil med vinterdäck. Också tur med snälla kompisar som kan lämna uppdateringar om vägförhållanden och halka. Trevligt trevligt.

Annars har dagen återigen varit späckad med tråkig skola. Så är det.

Nu hoppas jag på en helg med lite familj och kompisar, kanske till och med Arvids mamma bjuder på en bulle? =)

Ha det!


Måndag

Igår vart det inte så mycket. Hade planerat en promenad, men det blåste och regnade så fruktansvärt mycket att det blev inte av. Istället var jag ut en sväng på storheden i jakt på en jacka. Men inte det heller.

Idag har vi fortsatt att hata kursen vi går, och dess bihang till lärare. Det tar ganska mycket energi att göra det, så jag är helt slut! Sitter nu mest och väntar på att klockan ska bli nio, då är det dags för måndagsfika =).

Annars funderar jag på hur det ska gå att ta sig hem till helgen. Hoppas på lite blida så jag kan slira mig hem med sommardäcken...

Nu ska jag surfa ett varv runt internet innan klockan blir nio.

Ha det!

Lördag

Idag har det inte vart någon perfekt dag. Började med att morbror ringde och skulle bjuda på lunch på stan. Trevligt trevligt. När jag så kom ner till bilen hade jag inte mindre än T-R-E parkeringsböter fastklistrade mot framrutan. Så jävla pooopigt! I SKellefteå tjuvparkerade jag i fyra år under tak utan en tillstymmelse till ens en tillsägelse. Inte skoj!

Så sushilunch på stan med morbror och tjej, vi fick senare ekipera morbrorn lite. Det är ju alltid skoj. Sen hem och iväg på hockey där Färjestad skulle få stryk. Men icket. Lite svårt när motståndarna har en man men visselpipa i deras lag.

Nu har jag kommit hem och käkat lite rester, ska nog se lite film ikväll och hoppas att jag glömmer bort denna dag. Imorgon ska jag väl försöka fixa mig en parkeringsplats...

Ha det!

Fredag

Borde väl uppdatera lite, om kompisar ska ringa för att höra vart jag bor på helgerna =). Är kvar i Luleå i helgen, inte det skojigaste kanske - men det får duga. Lite hockey imorgon då färjestad ska få på nöten. Blir roligt, ska försöka passa på att gå på ett par matcher då jag liks bor här numera.

Annars inte så mycket, pratade lite med kusin idag. Ska bli trevligt om vi lyckas boka in en fika den närmsta framtiden. Fick också en uppdatering från Arvids föräldrar. Skoj att höra av omvärlden lite.

Inte nå mycket nöjdare på skolan efter dagens bravader heller, så jag ska låta bli att gå in på det.

Lagade till en pastagratäng med ädelostsås till middag ikväll, det var verkligen smaskens värre!

Nu ska jag återgå till NHL premiären.

Ha det!

Torsdag

Bara torsdag och det känns som att irritationen och bajs-åldern börjar komma smygande. Hade seminarium idag, något som jag kunnat klara mig utan. Fattar inte hur lärarna tänkt det här? Först och främst, hur ska vi kunna arbeta inför nästa seminaarium om vi inte får någon feedback? Och hur ska vi kunna arbeta med något om vi ALDRIG får den förbannade uppgiften? Svårt att hitta på något så där på en höft bara..  Som sagt inget bra seminarium, tur att lärarna har sin lilla gull-favoritgrupp i alla fall.

Ska muntra upp mig med ett videoklipp.



Ha det!

RSS 2.0