Skäronsdag

Idag har jag och pappa firat skäronsdagen med en fryst pizza ifrån ICA och fixat med den packning som ska med upp på påskfirandet. Mycket mat blir det! Får se om vi tar oss iväg ikväll, annars är det imorgon bitti som gäller. Hoppas nu bara på lite fin were!

Jobbade som sagt hela förra helgen och missade därmed alla festligheter ute på byn. Känns lite synd eftersom det inte är alla dagar det är 8000 pers i malå. Mer än en fördubbling av kommuninnevånarantalet, som besökte tävlingarna. I veckan har jag bestämt mig för att ha ledigvecka och därför tackat nej till att jobba. De andra som jobbar får ju vara lediga?!

Hörs efter påsk.

Ha det!

Ledighet

Nu har jag vart ledig i en hel vecka, från i onsdags i förra veckan. Vädret har väl kanske lämnat lite i övrigt att önska, men ute har jag vart ändå. I helgen, den enda lediga helgen i mars, var vi upp till nystugan för lite skoterkörning och camping. Vi dobbe fast i ovanavattne på lördagskvällen, och tillslut blev vi tvugna att lämna skotrarna över natten och låta det frysa på lite granna. Så vi gick hem i ståpan och åt middag istället.


Här ger vi upp för dagen och går hem.

På söndagsmorgonen var det -23 grader och perfekt bärgningsväder. Det gick som smort att få upp skotrarna och sen var det camping för hela slanten resten av dagen, lillasyster och Jonas kom upp och följde med ut för att steka nå fläsk.


Lillasyster som steker slåbbern.

Idag har det också vart fint väder så jag tog en långpromenad efter skoterspåret, härligt värre. Funderar nu på att baka lite, får väl se om orken fortfarande finns efter att jag duschat. Sen blir det jobb resten av veckan, till på söndag.

Dagens fin were.

Ha det!

Onsdag

Ytterligare en finvädersdag och för ovanlighetens skull var jag faktiskt ledig! Febern har släppt men förkylningen sitter fortfarande i, just typiskt. Det hindrade däremot inte en skoterutflykt med lillasyster och lunch vid vindskyddet. Trevligt trevligt! Renskav och en tupplur i solen.

Annars har jag mest bara vilat mig i form, började på en surdeg igår så jag hoppas att det går vägen denna gång. Uppdateringar på det okmmer väl senare.

Ha det!


Måndag

Mitt liv består i nuläget mest av en massa jobb, har hittills i mars jobbat 15 skift på 15 dagar. Det känns inte som att jag hinner med så mycket mer än det. Drog på mig en förkylning i torsdags också, så nu ägnar jag mest min lediga tid till att ha feber och vara utslagen, och sen upp och jobba dagen efter. Men nu är det ett skift kvar och sen är jag ledig på onsdag och då ska jag banne mig inte göra ett dyft. Bara ligga i soffan, spela tv-spel och glo på film.

Ha det!

Torsdag

Visst blev det skoterutflykt och pannkaka i snön igår, alltid trevligt även om inte solen behagade att visa sig. Hann också med att besöka Arvid och hans mamma och hjälpte dem att bära pusselbitar en stor del av kvällen. Fanns säkert något syfte med det också... Idag har jag skottat blöt-tung snön som kom inatt och vilat upp mig inför eftermiddagsskiftet som väntar.

Ha det!

Tisdag

Så var det tisdag återigen. Sen sist har jag mest jobbat som ett tok. avverkade drygt 40 timmar på tre dygn och sen några normala skift. Men idag och imorgon är lediga. Fick en inbjudan om Bio idag, Alice i Underlandet i 3D i Umeå var planen, men lillasyster måsta ha kommit på mig i sista sekunden och gjorde mer av en panikinbjudan. Kul att boka biljett ensam och sitta för sig själv, då fick det vara. Sjukt synd då jag var riktigt sugen på den filmen. Har hört mig för lite men ingen annan av mina vänner verkar speciellt sugna på att se den - anmälan kan göras i kommentarsfältet. Får väl släpa med mig lillasyster, får köra på att ge na lite dåligt samvete för att hon glömde mig...

Det har inte blivit så mycket annat vettigt idag, var ute på en promenad i solen mitt på dan och en i snöovädret på kvällen. Trodde att det skulle bli fläsk och pannkaka i någon snödriva, emn det sket sig. Får se om det blir av imorgon. Hann med att se lite hockey också, värsta spännande det är i streckstriden! Nu är det bara till att hålla tummarna för att Luleå kan hålla ihop det mot Rögle på torsdag.

Ha det!


Sol

Det blidde några bilder i alla fall. Här är Hjördis ute i solskenet.


Torsdag

Började fundera i förra veckan på varför jag är så himla dålig på att fotografera. Jag är den som aldrig har med mig kameran, någonstans. Och när jag väl har med den så är det alltid slut batterier eller så tar den jäveln dåliga kort. Så bristen på fotografering kunde alltså härledas till en sketen kamera som panikköptes inför resa till Kroatien båren 2006. Nu har jag investerat i en bra kamera som förhoppningsvis kommer att leda till att jag blir bättre på att ta med den, och faktiskt fotograferar. Hoppas bara att jag har hittat rätt orsak-verkan samband, annars har jag två kameror som kommer att ligga i en låda och samla damm. Lillasyster och hunden skulle komma hit i eftermiddag, vi ska ut i solen och gå efter skoterspåret, får väl försöka ta med och testa kameran.

Annars ska jag vila upp mig inför helgens jobb. Ska ta en taktikvila nu med två avsnitt av greys innan lillasyster dyker upp.

Ha det!

Tisdag

Snön verkar falla som aldrig förr, det var säkert 25 cm snö på min bil, som sopades av senast i lördags. Sjukt vad det ska till att snöa! Väcktes på min lediga dag av att det ringer och frågas om jag kan jobba. Snabbt blev min luftiga vecka fullpackad med jobb. Eftermiddag idag, för och eftermiddag på fredag samt lördag och söndag. Trevligt trevligt. Om jag har riktigt tur så tittar solen fram imorgon och det går att göra en liten skoterutflykt.

Nu ska jag göra lite matburk och sen ska jag bege mig. Hade tänkt hinna förbi hos farmor innan skiftet börjar.

Ha det!

RSS 2.0