Jullov

Det syns verkligen att det är jullov nu, ingen tid för uppdateringar. Har som kört på med samma tema hela veckan; tema friluftsdag. Det blir en promenad efter skoterspåret (vilket betyder en jävla massa plumsande, med detta snöande) och sen en bastu och en god öl. Det känns inte som att det kan bli så mycket bättre. All skola känns då i alla fall som bortblåst ur mitt huvud.

Lite festligheter på juldagen, och sen lite besök av släkten. Idag har jag ägnat mig åt tapetsering. Arvids föräldrars nya hus behöver lite renovering, så jag var där ochs tällde till det lite för dem. Tusan vilken lång tid det tar att få ett rum riktigt bra! Det ska spacklas och putsas och tapetseras och sväras. Inte tvärgjort! Men nu är då ett rum avklarat i alla fall...

Ha det!

Tisdag

Ojoj, ingen tid till blogguppdateringar på jullov inte. Igår så var syster här och vi fikade typ hela dagen. Hann med att träffa grannen som också är hemma på jullov. Idag var jag hos Arvid med föräldrar på förmiddagen innan jag intog lillasysters lägenhet i väntan på att mamma skulle sluta jobbet. Då var det dags för den stora ICA uppladdningen inför julen. Det har visat sig sen tidigare att det är bra med två par armar att bära med vid sådana tillfällen. Sen hem och äta och sen lurade lillasyster med mig på gymmet en stund. Tror att jag kommer att vara nalta lämmen imorgon, men men.

Lite uppdateringar på julkalendern också..



Och avsnitt 22 finns tyvärr inte på tuben.. Men det innehåller en massa svärande i anslutning till kyrkan, så det kan bara sägas vara kanonkul.


Ha det!

Söndag

Helgen har gått riktigt fort. Igår hann jag inte med mer än lite skolarbete och att gömma undan mitt första flyttlass från Lule. Fråga är vart jag ska rymma all skit? Idag har jag vart på en riktig påhälsningsturné runt Malå, och sen gästat lillasysters bullbak. Det var gööööd! Vi skulle ha myskväll med film, men tyvärr var filmen rätt poopig.

Nu blir det till att ladda batterierna inför morgondagens handledning och slutrush på skolarbetet innan jul.






Var 100% säker på att jag la ut gårdagens avsnitt igår, men tydligen inte. Kanske kan skylla på tekniken?


Ha det!

Jullov!

Dagen uthärdades, och alla kommentarer på arbetet glömdes fort bort. Nu är det äntligen jullov! Är äntligen hemma, och efter en god middag blir det nog mest troligt så att jag fiser ihop i soffan och glor på På spåret.



Ha det!

Torsdag

Idag kan ha varit den längsta dagen på hela året, så går det när det inte finns något att göra. Vi var klara på skolan vid 11 och sen har det inte blivit så mycket vettigt. Var ute och varmkörde bilen e sväng och packade in alla grejer som ska med hem. Då går det förhoppningsvis lite snabbare imorgon. Nu sitter jag och väntar på att det blir middagstid, då ska skelleftegänget ut och fira att vi överlevt änu ett halvår här i Luleå. Det ska bli nice.



Ha det!

Onsdag

Blir mest en massa skola i veckan. Igår hade vi heldag och kvällsläsning, jag blev typ utbränd av all läsning. Idag har vi haft halvdag och en halvdag till läsning. Så förhoppningsvis kan jag ta och börja packa ihop lite grejer sen ikväll, det är ju snart till att flytta. Nu har även kylan kommit till Luleå, -20 imorse kändes inte att leka med, lite extra snö skulle väl kanske inte sitta helt fel heller.

Såg klart senaste säsongen av Dexter i måndags, så nu blir det en låång väntan till i september innan säsong 5 kommer ut. Så hilm bra serie! Jag tror bestämt att jag ska ta och se om de andra säsongerna..



Pulkapappa, ett klassiskt avsnitt. Glömde visst bort att lägga upp det igår...



Och julstädningen, där man får se hur en dammsugare enkelt byggs om till en eldkastare =)

Ha det!

Måndag

Jag har kommit fram till att detta kan bli den längsta veckan i världshistorien. Efter att ha lämnat in uppsatsen imorse vid 10, så känns det bara som att vi kan göra lite småfix innan seminariet på fredag. Och efter seminariet på fredag så vill man ju bara hem. Får se hur vi gör riktigt..

Dagen har spenderats med att läsa fel uppsatser (om bara lärarna kunde bestämma sig en gång för alla) samt med en shoppingtur till storheden. Ett inköp av tvättmedel kräver besök i alla butiker på hela området och där gick det ett par timmar. Sen dess har jag bara ätit alldeles för många mandariner, och väntat på att klockan ska gå. Nu vill jag hem!



Ha det!

Söndag

Och snart måndag igen! Jipppie! Känns som att jag har längtat efter den här vecken hur länge som helst. På fredag bär det iväg hem på jullov och då vet jag att det bara kommer att låta pang och sen är det den 7:de jävla januari. I helgen har vi jobbat på med uppsatsen och den är nu klar för den sista inlämningen innan jul. Frågan är då bara vad vi ska göra under veckan medan vi väntar på fredagen? Men vi får väl försöka ändra på lite här och där...



Lucia idag, det är nu man verkligen kommer på vart man fick julstämningen ifrån när man var yngre. Då skulle det sjungas och pysslas i skolan, inte var det då tal om någon jävla uppsats i alla fall.

Såg även den kanske roligaste tjuvlyssningen någonsin på tjuvlyssnat.se

Konditori, Karlstad

Det är lördag förmiddag och vid ett bord sitter en kille och en tjej ~24. Båda ser mycket trötta ut. Plötsligt reser sig tjejen upp och går mot toaletten. En man ~30 går fram till killen och pekar på dagstidningen som ligger på bordet.
Mannen: Kan jag låna tidningen?
Killen: Aa, visst.
Mannen: Din tjej ska inte läsa den då?
Killen (med matt blick): Det är inte min tjej. Jag träffade henne i går kväll och är inte helt övertygad om att hon kan läsa…

Hihi!

Ha det!


Lördag

Fick som sagt besök idag, och vi drog en vända på stan. Visade sig att vi inte var ensamma så vi höll det jävligt kort men effektivt. Efter det hann jag med lite skola innan middag och kvällsunderhållning med hockey. Man tycker ju att om jag lägger ut 150 kr på matcher under säsongen, säg en fem-sex stycken har det väl blivit, att de skulle kunna vinna någon gång? Men icket! En pinne fick vi med oss och det känns skönt med lite juluppehåll. Synd bara att då jag flyttar hem över julen och får gratis tillgång till matcherna då spelar dom inte. Men å andra sidan, om de inte spelar så förlorar de åtminstone inte heller.

Nu funderar jag mest på att ta och krypa ihop, imorgon vankas det uppstigning kl 7, då är det luciasändning på ettan. Uppstigning med pepparkakor i alla fall, tyvärr inga lussebullar. Sen ska nog dagen spenderas med plugg.



Ha det!

Freitag

Äntligen fredag, ikväll har jag laddat för fredagsmys med på spåret och skavlan. Pensionärs-vm here i come!

Idag har vi fixat mer med uppsatsen och nu har det tagit sig ganska bra, vi är nästan klara med allt och hoppas att vi ska vara det till på söndag. Imorgon hade jag tänkt vara in på stan en sväng, det verkar som att lillsyster kommer förbi på besök. Det blir nog nice.

Luleå höll ihop resten av matchen bra igår och det får nog nästan räknas som en vinst. Förlunda verkar också ha tagit hand om Foppa, så jag tycker att MoDo imorgon borde vara en enkel match.

Och så dagens avsnitt i julkalendern, kan gissa att alla känner igen sig. Ha ha ha!



Ha det!

Torsdag

Dagens aktiviteter har vart skriva, skriva och åter skriva. Inte så mycket intressant att rapportera om alltså. Var och tog vaccinet i kväll, så nu är då det bortgjort. Den 10:de idag, en vecka kvar tills jullovet börjar och fy tusan vad härligt det ska bli. Vi verkar till och med kunna vara klara med det mesta i uppsatsväg till på fredag, så det kan tillochmed bli ledigt under lovet. Härligt!

Tur att det snart är dags för uppehåll i elitserien, 0-3 efter 18 minuter är IG. Luleå får allt ta och låsa in sig på konsum under jullovet och öva på att åka skridskor. Verkar behövas.

Idag är det del två av det mycket spännande julspelet!



Ha det!

Onsdag

Skit också att inte Luleå kan hålla ihop en enda match. Börjar se dystert ut nu, fem förlorade på de senaste sju.. Men men, två kvar innan landslagsuppehåll, och nog bör vi väl kunna spöa Både foppa och timrå?

Idag har vi annars vart ovanligt produktiva! Riktigt bra! Hoppas att det håller i sig veckan ut så ska det nog ordna sig med julfirandet.. Följde sedan klasskamraten upp på stan en stund för lite julklappsshopping, men det blev billigt för min del. Får se om jag kör in en sväng till i helgen och spanar. Imorgon är det så också dags för lite vaccinering, gäller bara att koma ihåg det..



Ha det!

Tisdag

Idag har det vart skola för hela slanten, bara en massa skrivning och läsning. Men vi har åtminstone gjort grovjobbet klart på ytterligare ett kapitel. Hoppas bara att vi hinner att skriva klart ett utkast på hela skiten till på måndag.

Annars inte så mycket, bokade vaccintid till på torsdag. Smidigt att Norrbotten kör med tidsbokning, så då får jag då det bortgjort under veckan. Trist att all snö ska smälta bort nu under veckan också, innan imorgon kväll kommer det nog inte att vara kvar nåt här i alla fall. Tur att jag får fara hem och fira jul med snö på backen.

Nu sitter jag och söker jobb och lyssnar på Luleå då de piskar Frölunda, hoppas bara att det håller i sig hela vägen annars blir det tufft i tabellen..



Hahah! Länge sen jag såg detta avsnitt. "Ta lax Sune, det är dyrt. Eller, gott menar jag!" Myycket bättre än den som går i år i alla fall.

Ha det!

Måndag

Idag har det mest vart skola hela dagen. Började med att köra till Burträsk fär vi skulle genomföra massa intervjuer och göra observationer. Gick smidigt och bra, vi fick typ det som vi anade. Blev sedan bjuden på middag hos klasskompis och det är ju alltid tevligt. Sen upp till Luleå och ladda inför morgondagen.



Ha det!

Vi har stulit julgran

Idag var vi ut med skotrarna på jakt efter att stjäla oss en fin julgran, men som pappa sa; vi kan ju inte bryta vår tradition med att alltid ha fula julgranar, och så blev det. Den ska bara tina upp lite och sen får den komma in och pyntas. På förmiddagen hann jag med att baka lite pilska finnar, och ska väl ge mig på lite kanelkakor i eftermiddag tror jag. Sen ikväll är det grötfest i byastugan, så det blir nog fint!



Ha det!

Lördag

Gårkvällen spenderades hemma hos Arvid med föräldrar. Efter att Arvid gått och lagt sig började vi spåna på renoveringen av huset, finns mycket roligt man kan göra. Det blir ju mer eller mindre beboeligt beroende på vad man väljer, så de får allt välja  noga. Dagen började med att mor och far for iväg och bärgade skotern sen gårdagen, då bärgades bara gubben. Sen åka på påhälsningsturné och på eftermiddagen friluftsdag med mamma. En bastu på det för att öva inför jullovet. Då blir det friluftsdag med bastu vaaaarje dag, sen en lapin på det. Det är gode nice! Lite middag och sen har jag och pappa vart och sett när Skellefteå förlorat. Typ snabb resumé.

Idag får vi på ett väldigt pedagogiskt sätt lära oss att göra skidvalla:



Ha det!

Fredag

Gjorde bort skolan inatt, så det enda som är kvar nu är att läsa igenom ett par gånger. Hilma trevligt! Det betyder att jag haft heeela dagen på mig att jula på. Gjorde tryfflar på förmiddagen och nu håller jag på med lite knäck. Sen bär det av till malå och hälsa på Arvids föräldrar i det nya huset, ska bli nice!



Idag handlar avsnittet om hockeyklubban. Ulf Larsson ser förresten myycket hälsosammare ut här än när han bantat ner sig en massa kilon, och se hur det gick för honom...

Nu ringer pappa, har kört fast med skotern, verkar bli bärgning..

Ha det!

Torsdag

Idag var det intervjudag, vårt offer var väldigt kort i sina svar men vi fick åtminstone de svar vi ville ha. Så nu är det bara att skriva ihop nåt som ser bra ut. Efter detta så flummade vi kvar på skolan tills det kändes legitimt att åka hem. Så nu är det äntligen helg igen. Ikväll är det dags för Luleå att ta emot Linköping, bara till att hålla tummarna.

Idag tittar vi på avsnitt tre:




Imorgon ska jag ägna mig till skola, knäckkokning och tryffelrullning.

Ha det!

Onsdag

Idag har vi haft seminarie på uppsatserna, och som vanligt känns det lite förvirrat. Det är saker som ska ändras och syften som ska omformuleras, men det brukar väl ordna upp sig så småningom. För att pigga upp tittar vi på avsnitt två.



Imorgon är veckan slut och hemresa väntar, jippie!

Så jädra bra!

Hahaha!

Njut av julstämningen!



Blandad kompott

Så var jag tillbaka i Luleå igen. Träffades på skolan på dagen för att prata ihop oss och förbereda inför morgondagens seminarium. Sen in på stan för att göra lillasysters ärenden. När jag väl sopat av de centimeter snö som limmat fast sig på bilen så har låset på dörrjäveln frysit ihop - igen. Den går inte att stänga! Blir till att vara lite idiot och stå med hårtorken tills det ger med sig. Nu verkar jag bara lite förståndshandikappad när jag kryper in via passagerarsätet. Det gick något bättre än i söndags när jag var tvungen att hålla igen dörren hela vägen från Malå. Inte bara för att stöldrisken är lite större här i Luleå, men på torsdag vid hemfärd hade nog min dörr-hållar-arm vart i kramp 96% av restiden.

Annars inte så mycket sen förra uppdateringen. Hann med en släng av någon slags magsjuka där på söndag em/kväll, och igår vart jag bjuden till lillasyster på pepparkakshus-bygge. Det blev dock inget pepparkakshus, men mycket annat.

Såg förresten det första avsnittet av julkalendern här imorse, men det är som vanligt en ren besvikelse. Jag ska ta och titta på Sunes Jul isätllet, i år också. Det är minsann en RIKTIG julkalender.

Ha det!


RSS 2.0