Söndag

Och helgen har gått lika fort som vanligt. Mitt i bullbaket i fredags ringde det om jobb, så det var bara till att tänka om fredagseftermiddagens planer och bege sig till sågen. Men det är alltid trevligt att få in lite pjåningar.

Igår så styrde vi kosan mot Umeå och bio. Lite shopping på dagen avslutades på sportbar med hockeyderbyt. Det kan jag väl egentligen bara få ignorera och krasst konstatera att Luleå nu har tre enormt viktiga matcher kvar innan OS uppehåll. Det är MoDo, Brynäs och Frölunda, bara laget kan hålla ihop de tre matcherna så borde väl ändå sluspelet vara fixat? Nåväl, Avatar var precis så bra som det sagts. 3D upplevelsen var väl frän och så, men jag tror i och för sig att de som ser den utan 3D inte missar speciellt mycket. Bra film helt enkelt, fem av fem toast.

På vägen hem, där just efter 23 tiden, blev vi stoppade av poppo i Björksele av alla ställen. Det var nog en rätt göralös polis (det var inte så stort ös i björksele) som jagade ifatt oss med blåljusen för att göra nykterhetskontroll. Värt!

Efter dessa två fullspäckade dagar med lite sömn känner jag mig halvbakis idag. Har typ slöläst och spelat wii men inte just så mycket mer. Sömnproblemet beror på ett (?) skadedjur (typ mus eller nåt) som bor i innerväggen vid min säng. När den kryper runt och tuggar lite på balkarna så lever det om. Lägg sen till en helt hysterisk katt som springer fram och tillbaka längs sängen och tokstirrar in i väggen så blir det inte just nå lättare att sova. Får nog skicka upp en fastighetsskötare med råttgift, så jag kanske får sova lite granna...

Ha det!

Torsdag

Idag har jag ägnat stor tid till snöskottning, och nog för att det är bra motion, men var tusan ska man he all snö? Det börjar bli fullt kring husknutarna och snön verkar bara hopa sig mer och mer. Min bil hade då drevat fast med snö ända upp till taket, så det blev en liten utgrävningsövning också.

Till malå och fika med arvid och hans mamma för att sen åka vidare till farmor på middag. Köttsoppa kändes riktigt lyckat en dag som denna när temperaturen kryper neråt -23. Och här hemma finns inte de resurser (läs: spis) som krävs för att laga köttsoppa. Men nu har vi i alla fall lyckats gräva fram två plattor, och det är ju bra.

Vad gäller skidåkningen har jag tagit en liten paus efter ett pass. Ska få låna ett par riktiga skateskidor av arvids mamma, efter det kanske jag kan avfärda min idé helt. =) Imorgon ska jag vara husfru och städa och baka bullar. Det blir inte så mycket roligare när det är så här kallt.

Ha det!

Tisdag

Igår var den första träningsdagen på skidor, och idag är jag lämmen! För varje meter jag åkte fick jag flashbacks om hur tråkigt jag tycker det är att åka skidor! Det är bakhalt, vingligt och fötterna gör ont! Jag skulle så gärna vilja tycka att det är roligt men det går bara inte. Ska väl försöka ta mig ut ett par gånger till innan jag avfärdar det helt.

Var också och hälsade på Arvid och hans mamma igår kväll, trevligt att få prata av sig lite. Det känns som att jag blir lätt neurotisk av att sitta hemma hela dagarna. Idag har jag mest vart med farmor och fika, det är också grejt. Imorgon har jag klipptid i arvidsjaur, så då ryker äntligen hockeyfrillan! Härligt!

Har också okmmit fram till att jag nog kommer att behöva investera i ett USB-minne. Tre års gymnasium och 4,5 års universitetsstudier har gått galant utan att jag ägt ett minne, men nu börjar jag bli desperat! Jag har ingen internetuppkoppling i min bärbara dator, vilket innebär att jag inte kan ligga i sängen och se på mina serier varje vecka =). Det är stoora problem, men jag kanske måste ge med mig och investera.

Ha det!

Söndag

Idag har det vart en riktig grådassig dag. En sån där där man ofta inte gör nå vettigt. För att undivka det ringdes lillasystrarna in och jag och mamma fixade matsäck, broccolisoppa och varma mackor, och begav oss ner till vindskyddet. Lillasystrarna åkte skidor medan jag och mamma gick kilometrarna ner till sjön efter skoterspåret. Det blev gode svettigt och en skön bastu väntade när vi kom hem.

Känner mig rätt mör just nu, så det finns väl stor risk att det inte blir något mer ikväll.

Ha det!

Lördag

Gårdagskvällen var lyckad, god mat och skönt med lite poolliv. Som vanligt var jag halt utbränd efter badet och bastun och det blev godnatt vid tiosnåret igår. Idag har jag och mamma vart på en shoppingresa till Arvidsjaur för att fördriva lite tid. Det blev inte nå mycket shoppat däremot, jag tog tummen ur och köpte mig en Buff - men det var nog allt.

I veckan har vi sett på Halv åtta hos mig och facinerats över de somgjort bearnaise, så idag skulle vi testa. Tyvärr lyckades pappas lagning av spisen lite halvdåligt så vi kör numera på gasolkök här i huset. Det funkar det också och bearnaisen blev sketagod. Smarrigt värre!

Projaktet få ett jobb verkar gå lite halvsegt, så i väntan på det ska jag börja på projekt lära mig skejta. Frågan är dock om det överhuvudtaget går att lära sig med ett par vallningsfria fiskfjällsskidor inköpta någon gång i sexan eller sjuan? Men det blir jag väl i och för sig varse. Lämmen lär jag dock bli, det kanske tillochmed bara blir ett försök. Får tänka ut nå fler projekt som jag kan ta mig an...

Ha det!

Fredag

Idag har det inte hänt så mycket. Sökte jobb hela förmiddagen och registrerade mig på olika sajter, inte så hilma skoj. Sedan ägnade jag en stund till att ränka ut min genomsnittliga "inkomst" under min studietid. Lån, bidrag och lön från diverse arbeten räknades ihop och slogs ut på de 54 månader som jag pluggat, jag måste säga att jag haft mer än jag trott. Men sen om jag drar bort hyran och matkostnader så blir det inte så mycket kvar, och det ska jag väl ändå kunna skrapa ihop varje månad nu ett tag. Hyra och mat kommer jag nog att slippa undan här hemma, om det inte visar sig att jag blir alltför långvarig =).

Se där vad man kan fördriva en hel dag med. Nu ska jag iväg på fredagsmys på Källan hotell och spa med lillasystrarna. Bastu, jacuzzi och medelhavsbuffé står på menyn, det blir nog grejt.

Ha det!

Torsdag

Var så tvungen att titta in på arbetsförmedlingen idag när de faktiskt till råga på allt hade öppet. Chockerande nog hade de inget vettigt att säga! Någon som är förvånad?

Åkte sen till farmor och fikade. Det kommer att gå illa för mig om det ska hålla i sig, nu får det banne mig vara slutfikat! =) Sen har jag mest ägnat mig åt att städa bort mitt flyttlass, mycket skit som ska rymmas någonstans. Tur att sågen förråd är som ett enda stort svart hål där man rymmer många bohag. Borde väl egentligen ta och gå härifrån och börja med lite mat så de som arbetar i hushållet har maten på bordet när de kommer hem. Som tur var tog pappa med sig spisen på jobbet idag, det är något fel som är trasigt och någon elektrier skulle fixa, så det blir svårt. Ska nog satsa på lite tv istället =)

Till lillasyster som mest diskar vill jag hälsa att jag kommer när du har bakat. Det är inga problem, jag ställer upp. Och till den modiga kusinen som erbjuder lite skoj i Östersund, du får se så du inte ångrar dig. Jag kommer!

/Ha det!

Onsdag

Igår packade jag så ihop mina grejer i Luleå och flyttade hem. Nu är det äntligen slut, på riktigt. Känns för hilma skönt, bara jobb som saknas egentligen. Skulle vara lite effektiv och vara förbi på arbetsförmedlingen och kröva en praktikplats, men jag kunde väl egentligen inte förvänta mig att de har öppet på en onsdag? Så det blir till att ta nya tag imorgon då de enligt skylten faktiskt skulle ha öppet.

For istället till farmor och hängde, vi var ut och käkade lunch på Dungers och sen hem och åt semla. Det var ruggigt gott. Tittade sen på lite foton från farmors alla resor och fick höra berättelser. Kanhända att farmor blir min bästa kompis nu, när alla andra ska envisas med att jobba om dagarna och jag inte har nåt att göra. =)

Idag har det ringt två stycken som gärna ville flytta in i min lägenhet, och en av dem gjorde också det. Det innebär att jag kommer att få tillbaks den inbetalda hyran för tiden från och med idag, sweet! Det blir väl kanske inte så hilma mycket, emn en tusing kanske i alla fall. Nu ska jag ner till lillasyster som visst hade bakat något idag...

Ha det!

Måndag

Sista kompletteringarna på uppsatsen är avklarade, nu sitter jag mest och gruvar mig för att måsta börja den stora ihopstädningen av grejer. I och för sig har jag väl inte så mycket att städa ihop, men det gör att jag kommer att dra ut på det ännu längre.

Ringde och berättade för sågen att jag flyttar hem och är arbetslös och beredd på att jobba, det tog en kvart innan de ringde upp och undrade om jag inte ville jobba i kväll. Det var ju trevligt att det verkar som att jag får jobba en liten skvätt i alla fall. Nu ska jag återgå till min packångest.

Ha det!

Fredag

Nu börjar det närma sig slutet på riktigt. Kommer att kännas konstigt att inte plugga längre. Jag kommer i och för sig inte att sakna plugget ett enda dugg, tar gärna tillbaks makten över mina kvällar och helger, men det kommer att kännas konstigt utan skellefteågänget. Vi lyckas alltid ha så hilma roigt =). Igår hade jag lite tårtkalas för att fira och det spårade ur storartat innan vi gick hem för att vila upp inför den stora dagen.

Så efter en dag full med sggressioner på vår lärare som agerade allmänt konstigt hela tiden var det dags för vår uppsats. Jag tycker ändå att vi klarade oss undan rätt bra, bara en kommentar som kommer att behöva engagera oss vid ändring. Men det ska nog gå vägen. För att fira hade vi och våra nyfunna luleåvänner bokat bord på after-work på www.olivers.mu (ja det ska vara .mu). Det var riktigt bra buffé med gooood mat. Det var skoj att få ett riktigt avslut på denna termin också. Det måste vi göra om.

Lillasyster hittade också en mystisk varelse i skogn idag, något som hon utnyttjade till fullo.
http://norran.se/nyheter/vasterbotten/article384832.ece
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1846604/men-titta-en-lama

Bara hon som skulle ha orkat. Och som en hälsning skulle jag vilja skicka detta meddelande till henne, angående tidigare diskussioner.



Nu blir det nog till att kojsa. Imorgon ska jag ut på jelt efter ett par nya skoterbrallor på rea. Förhoppningsvis..

Ha det!

Torsdag

Igår kl 12 var den sista deadlinen för inlämning av oppositioner, och sen dess har det bara blivit slapp. Tog tillfället i akt och tittade ifatt på den sista säsongen av Prison Break. Jag tror att det var förra våren, i samband med c-uppsatsen som jag tappade tråden i den serien, men nu har jag bara fem avsnitt kvar. Idag är vi också lediga, inget som går att göra alls på uppsatsen. Jag och klasskamraten ska nog in på stan och se om det går att fördriva några timmar där, fönstershoppandes. Har egentligen ingenting som jag behöver, förutom ett par nya skoterbrallor och det finns väl inte i stan så det ska jag kolla efter i helgen.

Imorgon är det dags att gå upp med uppsatsen, och förhoppningsvis går det inte helt åt skogen. På kvällen sen ska vi "skellefteå" ut på after-work med de nya luleåkompisarna. Det blir nog nice, att få en liten avslutning på utbildningen. Då blir det bara till att kämpa på med jobben...

Ha det!

Tisdag

Och så var det efterlängtade jullovet slut, helt sjukt hur fort det kan gå egentligen! Tycks inte ha hunnit med så mycket julmys som jag velat, men då skulle väl julen i och för sig få pågå en månad eller så...

I helgen var vi upp och fyllde på skåpen i det nya huset på landet, måånga hyyllor som ska fyllas och mycket som ska köpas blir det allt. På kvällen var familjen bjuden till Lillasyster på pastaparty. Mamma och pappa visste allt vad de gjorde när de gav henne en pastamaskin i julklapp, smarrigt värre var det då i alla fall! Annars har tiden mest gått åt till att gruva sig inför att måsta ta tag i skolan igen, körde upp till Luleå igår kväll och idag drog vi igång igen. Opponeringen är snart klar, och inlämning imorgon kl 12 innebär att det blir över en massa tid imorgon och på torsdag för att ligga och slötitta ikapp på alla tv-serier som försummats under jullovet. Härligt!

På fredag är det sedan dagen D för uppsatsen, det är bara till att hålla tummarna för att den håller. Med lite tur kan det vara over and out på onsdag nästa vecka! Sitter och försöker ladda upp inför ytterligare läsning med lite Winnerbäck, men det verkar inte funka så bra. Känns snarare som någon slags självmordslåt, får poppa till det lite och göra ett nytt försök, sen. Ikväll, eller kanske jag stiger upp ultratidigt imorgon och läser. Eller stiger upp i normal tid och skippar frukost, eller inte läser alls. Resonemanget känns igen, och för första gången på mina 4,5 år vid universitetet tror jag banne mig att jag ska göra det nu, direkt. =)

Ha det! 

Torsdag

Så var helgerna över, tusan vad fort det har gått! Tyckte det var nyss det efterlängtade jullovet nalkades och vipa är det slut. Idag har resten av familjen börjat om att jobba, så jag är nalta göralös. Har blivit satt på att plocka bort julen, men det känns som att jag har lite separationsångest. Vill gärna ha jul ett par veckor till. -28 grader är det här så det lär ju kanske inte bli så mycket till utevistelse heller. En stunds promenad ska jag väl klara av, men det blir nog igen längre sväng. Får se vad jag ska göra för att fördriva dagen.

Har lämnat in uppsatsen idag också. Sista och the final version, känns gode skööönt. Nu är det bara att hålla tummarna för att den inte ska bli sågad på seminariet.

Ha det!

Schtaaan

Japp, dagen har spenderats i storstan. Tyvärr var jag inkallad på campus, medan de mer shoppingsugna lokaliserade diverse öppna affärer. Vi sluförde arbetet så mycket man kan göra egentligen, nu fattas bara att läsa igenom inför slutinlämning på torsdag. Sköööönt!

Hann med en sväng på stan och hittade mig ett par underställsbrallor som jag letat efter ett tag. Nice!

Ha det!


Nytt år

Så var det ytterligare ett nytt år. Nyårsskiftet firades in hos syster med ett gäng kompisar, riktigt skoj var det! Tur att syster styr upp matlagningen på ett alldeles förträffligt sätt med en yttert välkomponerad meny. Fem solar ifrån alla matgäster är gott betyg.

Annars har friluftsdagstemat fortsatt med den obligatoriska bastun. Idag har jag dock kämpat på med skolarbete, något som jag helt förträngt. Jag tror baske mig att det får räcka nu, det börjar strax bli läge att ladda upp inför hockeyderbyt!

Ha det!

RSS 2.0