Lördag

Så var ett skift avklarat, one to go. Hela familjen är utflugen så det största problemet för kvällen är vilken film jag ska somna till i soffan. Även om jag kanske inte borde somna i soffan utan ta tumen ur och packa det jag ska ha med mig till Luleå.

Börjar med det absolut viktigaste, nämligen lite serier. Weeds och Entourage har visats hela sommaren, och jag har inte sett ett enda avsnitt. Trevligt höstnöje. Men det finns två problem.

1. Vet inte hur min internetleverantör ställer sig till såkallade "tvivelaktiga" möjligheter att få åtkomt till dessa avsnitt...

LÖSNING: Ladda ner dem hemma och ta med i bärbar hårddisk.

2. Jävla Malåhubben behagar att sluta fungera.

Får snoka runt och se om jag hittar en alternativ lösning. Resten kanske jag hinner packa imorgon efter jobbet. Vid halv sju när jag kommer hem ska jag ju bara duscha, fira pappa med en massa tårta, packa ner grejerna, packa in i bilen och köra upp till Luleå. Det är fort gjort..

Det gäller att prioritera.

Ha det!

Äntligen helg!

Trodde jag ja. Då jag äntligen hade börjat ladda upp för helgledigt (Och planer på att tvinga Arvids föräldrar att se Stieg Larsson med mig...) så ringer de och vill att jag ska jobba heela långa helgen.

Och sen tokköra till Luleå på söndagkväll kl 19, ocvh flytta in i lägenheten. Bra planering där Ida..

Så det lär bli på drömfabriken ni hittar mig under helgen.

Ha det!

Ojoj

Nu är det illa med bloggandet. Men Yvonne får hålla ut, på en vecka påbörjas lägenhetskarantänen och då kommer det att finnas mycket tid för bloggande. Åtminstone för att inte bli helt insane.

Helgen i Stockholm var riktigt lyckad, mycket god mat och öl. Coldplay var som vanligt helt suveräna. Var även på stand-up med Stephen Lynch, helt galen komiker med humorribban aningens för lågt. Lite shopping och sånt som hör till. Men att kalla det för semester är verkligen att ta i. Tror snarare att jag skulle bli utbränd omjag skulle vara tvungen att stanna mer än en weekend.

Gårdagen ägnades till att flytta. Ut ur lyan i Skellefteå och in i en likadan lya i Luleå. Med den skiillnaden att lyan i Luleå har KÖK. K-Ö-K. Eller, okej då, kanske inte riktigt ett kök. Men en kokplatta. Och en fläkt, som blåser oset rakt upp i taket med en välda fart. Då får man väl vara nöjd. Ett pluss i kanten var att det var halt nyrenoverat med nytt "kök" och nymålat osv. Det känns lite lyxigt i alla fall..

Även att jag fortfarande håller tummarna för ett jobb, och det skulle inte förvåna mig om jag får det nu, då jag flyttat upp till Luleå och beställt alla böcker...

Ikväll var det födelsedagsmiddag hos lillasyster som fyller 21. Lite grillat och tårta, riktigt trevligt. Hojn är bra på å laga mat hon.

Nu blir det väl till att gå och sova om denna arbetsvecka inte ska urarta ännu mer.

Ha det!

Måndag

Helgen gick i en rasande takt, hann med lite filmvisning med arvids föräldrar igår kväll. Annars inte så mycket annat.

Lite fiske ikväll med papi. Lade ut tre nät i ungefär lika många minuter och fick typ 40 stora abborrar och några sikar. Inte illa pinkat. Så nu har vi engagerat mami som fiskfiléare så det blir smörstekt abborre imorgon.

Nu är det bara tre arbetsdagar kvar - totalt - och innan det blir dags för en weekend i Stockholm. Trevligt trevligt. Vad tycker Arvids mamma om att börja om att jobba då?  =P (T-R-E dagar kvar)

Therese, måste ha fått en släng av minnesförvrängning där ;). Haha, det är lätt att förirra sig in där och tro att det är jag som skriver så tokigt..

Ha det!


Äntligen lördag!

Så var det äntligen helg igen, skönt att få sova ut på morgonen. Synd bra att jag har blivit helt jävla störd och vaknar kl 04.56, oavsett vilken dag det är. Men då det är helg är det sååå skönt att bara tänka "HAHAHA fuck you väckarklockan!!" och sen somna om. (Ja, det var två stycken utropstecken i den tanken. Jag har inte fjortis-spårat-ut, utan vill endast förstärka hur mina tankar går en lördagsmorgon kl 04.56.)

Annars har det inte blivit så mycket, hann med en fika hos bus-Arvid på onsdagskvällen. Blev nalta sent för att passa in i min dygnsrytm, men så går det ibland. Får se om de hinner hem från husvagnssemester idag, annars får jag boka in ett besök imorgon.

Idag har jag rensat lite i växthuset och kopplat in värmeelementet igen. Så jävla deprimerande det är tt det bara är en tre-fyra grader varmt om nätterna. Inte skoj.



Här ser ni dagens tomatskörd. Nu växer det verkligen så att det knakar.

Ha det!

...

Idag har det inte blitt ett förbannade dugg. Lite jobb, somnade på soffan när jag kom hem och nu har jag väntat i tre timmar på att få gå och lägga mig. Inte nice. Tror jag ska gå och trycka lite dillchips. De är så förbannat äckliga, men i brist på annat får man leta efter något att göra.

Ha det!

Måndag

Helgen spenderades i stugan med lite sol och bad och fiske och camping och krovgrillning och så vidare. Riktigt skönt, har inte haft möjlighet tidigare i sommar att vara upp dit. Fick några fina abborrar som ska få gå in i röken imorgon. Ovanligt mycket bad har det varit på senaste tiden nu, har badat fyra dagar i rad nu, och det måste vara något slags rekord på senare år.

Idag inleddes ytterligare en arbetsvecka, den näst sista. Befinner mig på arkivet och städar ut gamla papper och gammalt skrot. Jag som hade börjat så bra och sorterat de olika grejerna i efter sopsorteringens alla konster fick i slutändan en stor container dit jag skulle dumpa allt. Mycket smidigare, men lite onödigt arbete som lagts ner.

Ikväll var det en regning spelkväll som fördrevs med att kora en mästare i TP. Av någon underlig anledning minns jag inte vem som vann, men det måste ju ha varit jag. Vem annars? Trevligt sällskap med babbel och go hembakt fikabrö. Kul att träffas lite innan vi sprider ut oss i landet igen... Synd bara att Arvids föräldrar inte kunde delta.

Ha det!



Fredag

Idag har det vart bastuvarning på kontorsloftet. Typ 40 grader varmt. Då blir det till att arbeta i slowmotion. Men nu är det då äntligen helg. Imorgon blir det nog en tripp upp till stugan och se om det blir något fiske.

Ikväll blev det en impulsartad middagsbjudning. Men jag tycker att det ordnade upp sig bra ändå, lite god mat och gott sällskap är alltid bra. Synd bara att lillfisen skulle vara så grinig, värsta surfisen på riktigt. Men om man är sjuk så får man vara sur, så det var bara för oss att gilla läget.

Trevligt var det då i alla fall.

Ha det!

Torsdag

Ikväll var det dags för tjejträff (hur långt borta är det innan det blir kärringträff egentligen?) på pizzerian med gamla vänner. Riktigt skoj med lite reunion. Lite skvaller och mycket skratt, det var skoj. Kanske gör vi om det nästa vecka..

Nu har vi äntligen fått tummen ut också och bokat Coldplay också. Ska bli riktigt nice med lite konsert och en weekend i Stockholm.

Nu blir det då godnatt.

Ha det!

...

Nu får jag ju skämmes igen. Blivit dålig på att uppdatera här ju, får skylla på jobb och fint/dåligt väder, ni får välja själva.

Har jobbat vidare med fönsterputs en massé och lite asfaltspolning. Det bästa med hela jobbet är ljudböckerna. Har helt kommit mig in i Connellys böcker och har hört igenom fyra stycken nu. Dn enda nackdelen är att jag blir så himla nervös av dessa deckare. Skvätträdd i sinne, och inte törs jag gå upp på övreloftet heller. Får nog ladda in någonting annat när städningen börjar där i slutet på veckan. ;)

Annars har det inte hänt så mycket, lite hyvling med pappa i eftermiddags och efter det ett misslyckat badförsök i Lainejaur. Jäääävulskt kallt!

Påtar vidare i växthuset, där det nu växer så det knakar.



Gurkor i en aldrig sinande ström.



Tomaterna börjar mogna nu, vi äter för fullt.



Chilipeppar.



Rödbetor och sallad av olika slag. (Don't mind the ogräs...)

Nu blir det lite tv innan det blir god natt.

Ha det!

RSS 2.0