Soliga onsdag

Yes, idag syntes faktiskt solen till efter sisådär en och en halv veckas frånvaro. Trevligt. Mindre trevligt att den valde en veckodag när jag jobbar (kom fram på lördagar och söndagar, LÖRDAGAR OCH SÖNDAGAR - hur svårt kan det vara att förstå egentligen?) Men jag hann med en cykeltur i solen innan temperaturen började krypa neråt till långbyxtemperatur.

Mor och far kom ikväll hem från sin semesterresa med en massa godsaker, riktigt smarrigt!

Nu återstår väl egentligen bara att gå isäng och ladda för ytterligare en arbetsdag. (Snart helg, snart helg, snart helg...)


Ha det!

Gatlysen

Vi har passerat sommaren mittpunkt, och nu finns slutligen ingen återvändo inför hösten. Detta beskrivs som en mysig tidpunkt med murriga dagar i naturfärger med te och en god bok. Hösten är poesins scen, där människor ska bli inåtvända och grubbliga. Jag känner bara ett ärligt och innerligt hat. Ett hat mot dessa jävla gatlysen på ett enastående sätt framhåller att "nu, nu minsann börjar den här jävla sommaren äntligen gå mot sitt slut."

Idag har det varit minst lika dåligt väder som igår. Dagen spenderades med tv och bok, fram till dess att vi blev satta i arbete. Skulle köra upp en hyrbil tll arjeplog och jag och lillasyster fick oss på så vis en roadtrip. Fram och tillbaks med ett pitstop för middag på restaurang hos lillasyster nummer två.

Inte så illa pinkat för en värdelös regnig dag.

Ha det!

Regniga lördag

Idag har det vart ett riktigt bajsväder. Bara regn och åter regn. Var ute och gick en promenad i hällande regn för att sedan krypa in i en varm bastu, det var minsann härligt. Annars har det inte blitt så mycket produktivt idag, funderar på att se en film nu såhär på kvällskvisten. Har just skjutsat iväg mor och far på tåget mot huvudstden där de ska spendera de kommande dagarna, härligt!

Har även skördat årets första tomat, lite senare än ifjol då det var både varmnare och soligare. Men god var den i alla fall..


Uppdatering

Oj, nästan en vecka sedan sista uppdateringen. Skämmes! Har dock inte hänt så mycket, jobb och jobb. Har börjar att lyssna på ljudböcker på jobbet (pansionärsvarning på det), och det hjälper till att snurra klockan lite snabbare tror jag minsann. Har hunnit avverka två av Michael Connellys böcker om Harry Bosch, ganska bra.

Ikväll jag har och mor vart ute på fiskarfänge. Fick napp på de fyra första kasten jag kastade, men sen var det stendött. Hade på en gädda som var snäll nog att fara med mina grejer. Så imorgon blir det smörstekt abborrfilé. Mums!

Ha det!

En dag kvar

Äntligen närmar sig helgen! Bara en dag kvar nu, och en kort sådan. Super att sluta klockan ett varje fredag!

Verkar ha haft noll framförhållning på bostadsplanet dock. Har vart inne på lulebos hemsida regelbundet under hela sommaren och det har alltid vart apmycket lägenheter. Av någon underlig anledning börjar det dock att sina nu, när ungefär 140 000 andra studenter också vill ha någonstans att sova... Inte smart!

Men det löser sig säkert, får väl bo i bilen =)


Ha det!

Sauwen

På lite konserter snart. Har varit lite tomt om detta i sommar, om man inte räknar in Åke Swahn på förra helgens MvM. Och det gör jag inte. Glimtar av musiker på stadsfesten räknas inte heller, nu är det dags för något riktigt. RIKTIGT!

Typ Coldplay. Gode galet bra det var sist. Hoppas jag får med mig någon till stockholm i slutet på augusti, annars far jag fan i mig själv. Så jävulskt bra.


Och Lasse W ska ut på höstturné. Great! Blir till att vässa armbågarna inför biljettsläppet på fredag. Nog för att jag tror att man kan avvakta några dagar innan de tar slut, men man vill ju inte stå utan. Ny skiva och nya låtar, det ska bli skoj. Vad tror Arvids mamma?



Planera kan man ju alltid. ;)

Ha det!

Måndag

Början på en ny arbetsvecka, lika rolig som förra veckan. Det bästa är väl ungefär att jag kommit in på den spännande delen i min ljudbok. Någonting måste man ju försöka underhålla sig med under tiden, och då fungerar Michael Connellys böcker utmärkt.

Annars är det mest bara regn och regn, har varit och pysslat om mina stackars tomater. De skulle verkligen behöva lite sol för att få igång lite mognad, men det kommer väl säkert det också. 

Ha det!


Helgen

i helgen har det vart Musik vid Malån för hela slanten. I fredags var det förfest hemma hos Boström för att sedan landa på området och träffa mycket folk. Kort sammanfattning, skoj men lite för regnigt.

Lördagen spenderades med Arvids föräldrar på området där vi hörde lite musik. Kvällen bjöd på mera musik vid ån, denna gång som chaufför. Minst lika mycket folk ute då, riktigt trevligt. I

dag har jag och Pappa vart ute på fiske tur för att kunna fylla upp röken igen. Från det vi anlände på fiskeplatsen till vi for så regnade det hela tiden. Där hemma hade det tydligen inte regnat en droppe, så det var ju otur. Men det visade sig att det kanske var ett vinnande fenomen då fisket var riktigt lyckat. Fick ett tjugotal abborrar som saltades på och som åker in i röken imorgon. Även ett tiotal sikar slank med och går förmodligen samma öde till mötes. Det ska bli smaskens filibajs.

Nu ska jag fylla på telefonen med bra musik inför morgondagens hårda slit (?) på jobbet.

Ha det!

Uppdatering

Har inte hänt så mycket sen sist, har jobbat och stått i men nu börjar det äntligen att dra sig mot helgen. Ikväll var jag och mami ut på en fisketur med gott resultat. Fick ihop två rökfyllar med abborre, den största vägde strax över sju hekto.

Sedan har familjen skakats av en djup tragedi, en av fiskarna i dammen har hittats död. Redan i måndags såg vi bara två stycken, och vi misstänkte att något hade hänt. Den hade tydligen fastnat i vårt "skyddsnät" som vi satt ut runt pumpen. Stackarn. Så nu har vi avlägsnat det så kallade skyddsnätet och hoppas att vi får behålla de två kvarvarande. Vi kanske till och med måste utöka familjen med några till..

Stadsfesten

Yes, nu är jag äntligen hemkommen från en fartfylld helg i Schtaan. I fredags så var det knytkalas med klassen. Mycket trevligt! Vi hade mycket och framförsllt god mat, tror nästan att vi skulle ha kunnat bjuda in hela kvarteret - i alla fall på efterrätt =) Mycket babbel hela kvällen, ingen utgång på stadsfesten då det kändes halvdyrt med 400 kr då vi hade så trevligt där vi var.

Sen på lördag var det dags för utgång på stadsfesten. Började med att kompisar från Malå kom och vi grillade och drack öl, sen vidare på förfest med ännu mera öl och sen festival. Inte så mycket att se egentligen - i alla fall inte artisterna. i öltälten var det däremot mer drag i form av coverband som spelade jäkligt bra.

En mycket bra helg med andra ord.

Ha det!


Torsdag

Idag har jag bättrat på mitt sittsår, idiotförklarat programledarna på radion ytterligare samt sett en ansenlig mängd timmerstockar. Kul dag.

Har engagerad syster i matlagningen till morgondagen, blir lite tajt att hinna annars. Slutar kl 15 i malå och ska sedan ila iväg mot stan, på middag kl 18. Hoppas på en riktgit najs helg med mycket roligt folk. Uppdatering kommer väl efter helgen.

Ha det!

Onsdag

Det blev inte 06.00 till 18.00, det blev 06.00 till 20.30. Har just kommit hem och slängt i mig en macka, nu blir det duscha och god natt, börjar kl 06 imorgon igen...

Ps. Y, det är ekonomiklassen från skellefteå som ska träffs, eller i alla fall hjärngänget i klassen =)

RSS 2.0