Jobbe och jobbe

Ytterligare en rätt så meningslös dag på arbetet. Lyckades dessutom få några extra timmar imorgon och på torsdag så då jobbar jag 06.00 till 18.00. Det må vara trist men jag jobbar så mycket det bara går. Ikväll har jag också äntligen hittat ett program där man kan spara ner radioprogram som bara streamas från sr.se, så jag kan ha med mig och lyssna på under arbetet. Det ska bli skitskoj. Har laddat upp med Tage Danielssons tre sommarprat från 80-talet. Inte säkert att det är nå bra, men sämre än p3 kan det då inte blii alla fall.

Har haft lite ångest idag över matlagningen till knytkalaset på klassmiddagen (klassfest slutade man väl ha i nian eller? men det kanske ändå är en sån, välj själva)  på fredag. Lyckades dock tillslut bestämma mig.

Ha det!


Måndag

En måndag fylld med hårt arbete. Eller så inte, har typ suttit på sorteringen och försökt att hålla mig vaken. Bara skit på radio och jag har kommit fram till att det måste finnas ett överskott av homosexuella på sveriges radio. I alla fall på homosexuella programledare som vill prata sex. Det vill i alla fall inte jag lyssna på då jag jobbar! Hade laddat upp med två ljudbokskapitel av Filip och Fredriks bok "Två nötcreme och en moviebox". Bra faktiskt, känns lite konstigt att lyssna bara, det känns som att jag ibland vill gå tillbaka och höra vissa meningar igen, men det är lite knepigt.

Inte hann jag lyssna på Hasse Alfredsson heller, klart att det skulle strula mitt i hans program. Ska se om jag lyckas ladda ner det och alla andra roliga program till på onsdag.

Ha det!

Sol å bad

Idag har det vart en riktig slappardag med sol och bad hela dagen. Riktigt skönt! Synd bara att jag har den största otympligaste inbundna boken som går att uppbringa. Inte optimalt för en dag i solstolen.

Imorgon börjar arbetet, så nu är slappardagarna över. Jädrans vad fort det gick! Tur att det finns tillfälle att lyssna på mp3/radio på arbetet, så tiden inte går sådär jävulskt långsamt. Såg att det var Hasse Alfredsson som är sommarvärd imorgon, det ska jag försöka ratta in om tillfälle ges.

Ha det!

Bastubad

Gårdagen bjöd inte på så mycket, ett litet besök på arbetsplatsen och sen 60 års kalas för hela slanten. Idag har det var en släng av regn mitt på dagen, så det har inte kännts så jävulskt varmt. Kraschade lillasysters arrangerade bastubad på den nyligen sjösatta bastuflotten. Var riktigt trevligt, skönt att det inte är så jäkla kallt i vattnet heller.

Idag så skördades den första gurkan för säsongen, den var riktigt mumsig. Har ett gäng till som ska skördas, får se vad man kan hitta på med dem. Tre liter tzatziki kanske?

Nu blir det god natt innan jag blir skelögd på riktigt!

(Kello yksi yöllä, hyvää yötä!) =P

Ha det!

Torsdag

Idag var det dags för badtillfälle nummer två. Riktigt skönt att få svalka sig i denna sommarhetta som tydligen befäst hela landet. Har även lyckats bränna mig på hela ryggen, så det blir nog till att leta fram ett luftigt linne till morgondagens eskapader. Det har gått i rätt så mycket slow-motion idag, inte mycket som blivit gjort. Lite sol och läskeblask, pet i trädgården och bräms. Kort sammanfattning.

Ha det!

Onsdag

Idag har det inte blitt så mycket. Lite lunch på Dungers i Malå, passade då på att låna matttvätten på järnaffärn och har brottats med den i blien hela dagen. Av returvattnets färg att döma så var det på tiden att det städades ordentligt.

Sen har det varit lite pyssel i trädgården.



Lillasyster har lagt klar kantstenen runt dammen så nu är den tydligen "färdig". Om en damm någonsin kan bli det?



Fiskarna trivs då i alla fall, och har tittat fram efter den första veckans chock.



Gurkorna växer så det knakar, hoppas på skörd lagomt till helgen.



Tomaterna också för den delen.



Första majskolven, lär nog ta ett bra tag innan dessa kan skördas. Ska bli skoj och se om de går att äta..



Kvällsol över Lainejaur, gode fint väder det vart idag.

Blev visst en massa bilder idag, men det får räcka.

Ha det!


Ps. Y: Jo, visst är internetövervakningen och företagens kunskaper om dess användare skrämmande =P HAHA!

Tisdag

Kom hem vid ettsnåret igår kväll, efter en flygresa som räckte i evigheter. Konstigt det sdär, då man väl påbörjat hemresan vill man bara komma hem direkt. Finns som ingen tid för finlir.

Idag har det varit fint väder, men att sitta ute har då förbanne mig inte gått. Konstigt, i skåne klagade man på blåsten och här är det snarare avsaknaden av blåst (i.e mygg och knott) som stör mest. Blev då en soltimme mitt på dagen och lite pyssel i växthuset.

Näst sista dagen

Idag öppnade vi med macklunch på fridolfs i Ystad, som enligt Henning Mankell är Kurt Wallanders favoritfik. Mycket goda och stora mackor fanns det, så där blir det fyra av fem ostmackor i betyg. Sedan åkte vi till Cineteket som är Wallanders museum, där fick man se de scenerier som finns med i filmerna prova animera en egen film och testa på specialeffekter mot en blue screen. Mycket fränt och här ägnades lätt två timmar. Ett plus i kanten för familjerabatt (hahaha!) och en egen specialguidad tur, trots att vi bara betalade vanligt inträde.

Sedan blev det eftermiddagsfika på Olov Viktors i Glemminge, och en passionscheesecake. Det var inte helt fel det heller. De har även jättegott surdegsbröd som gräddas i vedeldad ugn.

Under denna tid hade vi missat sommarvärmen som pågick utanför, så det blev snabbt till att åka hem för lite slapp i solen. Tror att allihopa lyckades bränna sig innan det var över. Hann också klämma i oss varsin glass på glassbaren i Skillinge innan det var dags för revansch i minigolfen. Denna runda blev något jämna´re och slutade 55, 56 och 57. Även denna gång stod papppan som segrare.

Nu jordgubbar!

Ha det!

Uppdatering

Såå mycket att göra och så lite tid till att blogga..

I torsdags så blev det i alla fall en resa till Danmark, På vägen stannade vi av i Malmö, vid Turning Torso för att fika lite granna. Väl i Danmark så lyckades vi hitta åt ett parkeringsgarage där jag stoppade in mitt Kontokort för att ta oss in. När vi sen skulle gå ut ur parkeringshuset uppstod viss förvirring. En mycket misstänksam skylt på danska förklarade att vi skulle visa upp vårt kvitto för att komma in i garaget. Ett kvitto vi inte hade. Bad en anställd om hjälp och han förklarade vänligt att vi skulle trycka ner handtaget för att ta oss ut ur huset. Helt omöjligt att förstå varandra! Tillslut hittade vi engelska instruktioner som gick att förstå.

Väl på Tivoli så började vi lite lätt med Lustiga Huset, där det snabbt stod klart att vi var för gamla för sånt dära. Efter denna mjukstart övergick vi till berg-och-dalbanan, en runt runt karusell innan vi hamnade i fritt fall. Konstaterar nu att vi är för gamla för sånt där också, nu börjar det bli dags för bilbingo och kaffrep, mer stillsamma nöjen.

Igår på midsommaraftonen så packade vi picknickorgen och åkte till Backåkra där det var storsrtat midsommarfirande, säkert 1500 pers där. Vi insåg snabbt att vi underpresterat med vår bulle och kaffe packning, då de andra hade gräddtårtor och andra spektakulära grejer med sig.

På kvällen blev det grillat med potatisgranäng och en jordgubbstårta på det. Smaskigt!

Idag har det vart en dag på stranden, med lite sol och bad. Avrundade med en misslyckad middag på strandbadet, där personalen inte hade sin bästa dag. Sen lite minigolfturnering på detta där Arvids far sopade banan med oss, revanchen väntar dock imorgon, så det finns inte så mycket utrymme för mobbing.

Nu ska vi grunda med en Wallanderfilm inför morgondagens besök på Wallandermuseet i Ystad.

Ha det!


Ännu mer att göra

Idag hade vi ett fullspäckat schema, och det skulle snart visa sig att tiden inte skulle räcka till. Lite småmulet på morgonen men med begynnande solsken så lade vi upp planen att åka på turistsväng på morgonen och sen på stranden på eftermiddagen för lite sol och bad.

Vi började vår turistresa med kulturstoppet Glimmingehus, typ en gammal stenborg. Vi plankade in - gudskelov - för det var verkligen inget speciellt att se. Gammalt kallt hus med tjocka väggar och tomma rum, så det var snabbt avklarat. Sen bar det iväg mot Kivik och musteriet, redan här närmade sig klockan lunchtid så vi stannade för en lunchmacka på ett kafé i Kivik. Sedan på musteriet och kollade äppleodlingen och mustframställningen, det var riktigt roligt. Ett stopp på fabriksförsäljningen där de andra turisterna handlade vagnvis med must och saft och allehanda äppleprodukter och vi plockade på oss en omastlig tomatjuice och typ 7 olika cidersorter som vi ska försöka beta av och kora en vinnare.

Vi var hemma vid 16.30 och då kändes det lite sent att åka till stranden för bad, middag och kvällspromenad istället fick duga bra. Nu blir det nog till att kojsa då det bär iväg till Danmark och Tivoli imorgon.

Ha det!

Tirsdag

Idag har vi hunnit med myyycket. Gick ut hårt med ett besök till Ale stenar och fick se en slags stenformation ala Stonehenge. Enligt uppgift var det inlandsisen som fört med sig stenarna och placerat dem djupt i marken i en perfekt båtformad formation. Bullshit! Vi kör hellre på Alienvarianten eller ett gäng riktigt starka neandertalare.

Sen var vi ner i hamnen i Kåseberga och spanade, där var det visst vägomläggning och det kördes med bult utanför kafeérna, så vi köpte med oss rökt makrill och lax och for hem på lunch istället. Efter att både ha lyckats rivia sönder och lagat avloppet och halva toaletten, något som tog halva eftermiddagen så bar det iväg till Ystad för span. Gick runt lite i några butiker och hittade äntligen en pyjamas som gick att ha på sig utan att åldras 47 år. Sedan runt lite bland de gamla kvarteren, och spanade på ett kloster. Plankstek och en öl till middag med glass till efterrätt på Bryggeriet satt inte helt fel, och sen bar det av på roadtrip.

Till smygehuk och några obligatoriska kort via trelleborg och sen hemöver. Var väl hemma vid 21.30, då det blev jordgubbar till kvällsfika och nu snart god natt. Imorgon hoppas vi hinna med både Kiviks musteri och kanske Glimmingehus slott innan vi drar på stranden och solar, om vädret håller i sig.

Ha det!

En måndag i skåne

Första natten i min lilla kuvös förflöt utan missöden, trots att jag knappt kan sträcka ut mig i barnsängen. Men jag får väl passa på att sträcka på dagen i stället.

Idag har vi varit och sett på sandhammaren, en storhimla strand där jag till och med badade fötterna. Men det snidd så jävulskt att vi gav upp våra solarplaner och åkte på gårdsodling istället. Hamnade på ett ställe som sålde grönsaker så vi provianterade med lite gurka, morot och tomat. Flera olika sorters tomater också, tevligt trevligt.

Sedan åkte vi in till Simrishamn för lite lunch och lite mer proviantering på ICA. Lite grill och promenad på kostigar senare så sitter vi nu och väntar på att få gå isäng. Det är kämpigt att hinna se allt som vi tänkt oss, många kafeér som ska besökas och provfikas på.

Ha det!

Framme

Så var jag äntligen framme hos kompis i skåne. Efter att ha jäktat mig hela vägen från Malå, via schtaan och stockholm så hann jag med alla plan. Här verkar det då vara finwere så vi får hoppas att det håller i sig till imorgon.

Ha det!

Avresedag

Nu är det äntligen dags för semester. Har packat resväskan full med saker, och jag har en känsla av att jag kanske inte kommer att rymmas i husvagnen =). Det kan bli nästan hur mycket som helst om jag både ska ha med mig grejer för en veckas regn och en veckas strålande sol. Nu återstår bara problemet om när jag ska fara för att hinna med flygbussen från stan.

Det passar också på att blomma i växthuset nu, så det är bara att vänta på första skörden. Ska bli kul att se hur det står till på odlingsfronten i Skåne. De lär ju vara två månader för mig.

massa gurkar som är på G


En suddig melonblomma


Tomatplantor så långt ögat når.


Nu ska jag slänga mig i duschen, packningen var inte lätt..

Ha det!

Fredagens bravader

Igår blev det just inte nåt mycket mer än jobb och ännu mera jobb. Känner mig som en krympling efter att ha stått som en krok och målat tak en hel dag. Hann med en ounktering också, tur att kompis är punkaexpert så det löste sig snabbt.

Idag har det varit student i Arvidsjaur, så efter ett antal klädbyten och funderingar på dresscodes och väderlek så tog famlijen sig äntligen iväg, något försenade. Mamma racade däremot, så vi var i tid till kyrkan och sen rullade det på hela dagen. Det var trappa och rosor och kramar och rundkörning på lastbil i vägomläggningen. Tror inte att NCC fick något mycket gjort idag i alla fall, det kan jag säga. Sen så hämtade vi en lagomt dragen student och for på Capsicum för ett depåstopp med matpåfyllning och presentutdelning. Jädrar vad gott det var!

Sen vi kom hem har jag bara hunnit med att tjuvsova en stund, och nu ska vi fira med lite champange och jordgubbar.

Ha det!

Onsdag

Idag har det varit mera jobb, och tråkjobb i sämsta möjliga arbetsställning. Men med sällskap så går det gabska bra, och vi överlevde denna halvdag. Får se hur det går imorgon däremot med heldag =).

Sen bar det iväg till Arvidsjaur på Bal, där lillasyster skulle gå, Se så fina de var.


Nu blir det visst blåbärsmilkshake. Smaskigt!

Ha det!

Roadtrip

Idag tog vi få en apus från arbetet och åkte på roadtrip till Piteå för att hämta en bil. Då vi liks var där så passade vi också på att shoppa lite. Kompis fyndade mer än jag, men lite krafs blev det allt. Åt på något nytt ställe, bra betyg till dem; fem av fem ostmackor.

Sen så bar det iväg hem till lite pyssel i trådgården och förbereda morgondagens arbete.

Ha det!

Jobb

Yes, igår var vi och spanade på det målerjobb som jag och kompis skulle utföra och idag började arbetet. Och det var inte så enkelt som vi fösrt trodde. Vet ni hur svårt det är att tvätta ett helt hus om det inte finns någon vattenslang? Om det enda som finns är två 5 liters hinkar som amn får fylla på, kasta på väggen, fylla på osv osv i all evighet. Lite blöta och kalla blev vi allt, men jag funderar mest på de stackars kontorsnissarna från Boliden som förmodligen tappade en hel arbetsdag på grund av allt spring i dörrarna =).

Men nu är då all tvätt i alla fall klar, så på onsdag börjar vi nog att måla grundärg. Imorgon väljer vi att ta en ledig dag, då blir det till att hämta en bil och shoppa i Piteå - det gäller att inte bli utbränd.

Nu borde väl också Arvid med sällskap ha hunnit fram till slutdestination. Får hålla utkik på bloggen om man får höra om deras kulturbravader.

Ha det!


Nattsvart

Varför bytte inte Lars-Roland ut Kim Källström? Han gjorde inte ett förbannat dyft på mittfältet och jag är rätt säker på att han inte satte en enda passning på hela matchen. De hade inte ens behövt byta in någon - att bara plocka av Källström hade lyft matchen rejält.

Nu blir det nog svårt för Sverige att klara upp detta, hoppas bara de lärt sig något till på onsdag. malteserna borde de väl ändå kunna slå?

Ha det!

Halvtid

Ut med Källström!

Sommarlov!

Ja, nu har jag äntligen tagit mig hem så idag är det äntligen sommarlov. Nationaldagen firades som förra året med cykelutflykt och korvgrillning. I år var det hagelskurar på vägen men vi hade trevligt ändå, med lite eld och babbel. Jag och mamma hann ner en sväng på marknad, och provianterade lite.

Sedan har resten av dagen spenderats i trädgården med lite gräsklippning och ogräsrensning. Nu blir det nog till att ladda upp inför fotbollen ikväll, då vi får hoppas på att Sverige kan skärpa sig och vinna.

Ha det!

Kväll

Har pysslat lite med tvätten och städning ikväll för att det inte ska se ut som ett bombnedslag här i sommar. Så nu är jag beredd på sommarlov. Nu lär det väl inte bli så mycket mer, lite tv och sen lite sova. 

Torsdag

Så där, nu har vi äntligen lämnat in final-final för typ fjärde gången. Nu är skillnaden att det inte finns någon återvändo, något som känns väldigt skönt ;). Nu sitter vi bara här på skolan och väntar på mejlsvar från vår handledare. Vet inte riktigt hur länge vi ska orka sitta här och slösurfa, snart har vi sett hela internet. Men till 14 borde vi väl kunna hålla ut, eller kanske till och med till 14.30 då klasskamraterna slutar för idag.

Sen lär det väl inte bli så mycket. Ska väl hem och försöka städa lite granna, och börja plocka ihop för hemresa. Jippi! Imorgon blir det nog en sväng på stan för lite presentshopping, och hämta ut lite möbler som mamma shoppat. Sen återstår det att se om klasskamraterna har tid med lite avslutningsöl på fredagkvällen, annars bär det nog av hemöver för sommarlov.

Therese:  Jamen jobb är jag alltid på på. Jag hör väl av mig när jag kommer mig hem så får vi styra upp något.                  

Semester

Har bokat en liten semestertripp till södern i mitten på juni. Ska bli nice att se något annat och sola och bada. För vädret kommer att vara bra i hela juni. HELA JUNI. För det har jag bestämt, så det så.
 
Sen börjar jag jobba den 29:onde  juni och jobbar till den 14:de augusti. Blir visst lite timmersortering, lite arkivstädning och lite sommarstädning. Ska nog gå an det också.

Sommar

Dagen D gick bra för oss, även om man kan ifrågasätta vissa saker som sades på seminariet. Blir till att rätta lite stavfel, och skriva om ett stycke till punktlistor (värt att klaga på?!) sen är vi klara! Då återstår bara den labyrint av blanketter och intyg och koder och fan och hans moster som brhövs för att publicera uppsatsen, få betyg i kursen och att få ut en examen. Att de kan krångla till det så mycket?

Sen har sommarpratarna för år 2009 presenterats idag. Inte en enda av de på min önskelista finns med. Skit också! Den enda som såhär på rak arm verkar intressant är Ingvar Kamprad. Sen var det mest halvdana ena som jag kan tänka mig lyssna på, och nägra riktiga bottennapp. Alex Schulman - hur i helvete kan de släppa lös den idioten på radio? Fattar ingenting. Att de inte låter Blondinbella prata också...

Ha det!

Dagen D

Ännu mera snorig idag, och då har jag tagit tillfället i akt att se säsong fyra av Weeds. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, kanske se lite andra serier så jag inte får allt för grav abstinens.

Ikväll bär det så iväg till Luleå för (förhoppningsvis) sista gången, imorgon är Dagen D, då vi går upp med vår uppsats. Men det torde nog gå vägen det känns inte som att vi ligger risigt till, lite småjusteringar som kan ordnas på torsdag-fredag har vi räknat med, men annars är det förhoppningsvis inga problem.

Nej, nu blir det nog lite mer självömkan och How I Met Your Mother.

Ha det!

Förkyld..

Yes, så gick det med det. Trots att jag gick ut stenhårt i lördags morse med både fleecejacka och långkalsonger hade jag innan söndag kväll endast shorts och linne på mig. Inte smart! I och för sig var kanske den första munderingen lite overkill, speciellt då jag spenderade hela förmiddagen i växthuset som höll en temp på 34 grader. Men, jag får väl skylla mig själv, och packa ner mig i en säng och mysa lite ikväll med film. Ska ändå bli skönt, det var länge sen jag hade tid med det på veckokvällarna.

Har även spanat lite på flygresor inför semestertrippen i sommar. Börjar ta sig nu. Har också haft tid att spana på vad som finns att göra där nere, och inte tror jag att vi kommer bli speciellt göralösa. Lite trädgård och lite slott, och lite fina stränder och bad, och god mat. Det spelar ingen roll vad jag kikar på, jag verkar av någon mystisk anledning alltid hamna på sådant som faller under kategorin "god mat"...
 
Men det blir nog fint! Nu återstår bara bokningen.

Ha det!

Ps. Y, vette tusan vad det kan vara för fel. verkar inte så säker den här bloggmanicken...


RSS 2.0