Tisdag

Dags för en nya skolvecka i Luleå. I veckan har vi som tur var inte lika fullt upp som förra veckan. Känns skönt att hinna slappa lite på kvällskvisten med lite tv. Ska nog se lite Champions League ikväll och bevaka Zlatans insats en stund.

Lite skoj att elitserien kommit igång på allvar, och att Luleå lyckats värva så bra inför denna säsong. Får se om jag tar mig iväg på matchen mot färjestad på lördag. Annars är det väl typ som vanligt, ingen nytt. Lite bloggtorka så rolig bild får duga, i alla fall om du har lika dålig humor som jag just nu.






Ha det!









Säsongsavslutning

Äntligen lite helg och ledigt. Jag och Arvids föräldrar var iväg på bio igår, vi såg Flickan som lekte med elden. Den var riktigt bra, så det är bara att hålla ut tills trean kommer där i slutet på november.

Imorse blev det en orienteringstur. Mamma har gått studiecirkel, och idag var det sista och avslutande orienteringspasset. Det var riktigt skoj att få vara ute i skogen och gå. Fina färger överallt, och vädret var ju så bra. Nu har vi också plockat ihop i växthuset. Det blev en massa tomater, så mamma får nog koka marmelad i år igen. En hink med morötter, ett tiotal paprikor och ett tiotal chilifrukter blev det också. Ska försöka leta reda på hur man ska gå tillväga för att ta reda på chilin. Det går ju inte så mycket av den, kanske bör torka den så att den inte möglar bort i onödan.

Vi har också försökt fiska upp fiskarna ur dammen, nu återstår bara vad vi ska göra med dem. Ett akvarium kanske vore på sin plats. Blir nog lite svårt för dem att klara sig ute, dammen lär ju bottenfrysa.

Nu bär det av i i bastun för att få upp lite värme.

Ha det!

Torsdag

Idag är det då äntligen dags för elitseriepremiär! Det ska verkligen bli spännande att se hur det nya lagbygget fungerar. Men det blir väl som vanligt SM-guld förstås - som alla andra år. Såg förresten att matchen inte visas i canal+, utan på säsongskortet. Så då blir det väl till att köpa matchen. Förstår dock att canal+ vill passa på att visa Djurgården då de inte ligger dösist i tabellen. Så de har väl egentligen bara den här första matchen på sig, sen är det ju kört för deras del.

Annars är det rätt mycket plugg. Satt på skolan i tolv timmar igår och jobbade, och det lär bli till att jobba vidare nu ikväll för att få sluta i någotsånär tid imorgon. Vid lunch skulle väl sitta fint?

Ha det!

Tisdag

Har väl inte hänt så mycket sen sist, plugg hit och plugg dit. Men nu är det ju snart helg! Yvonne, du får inte skämta sådär, jag höll på att trilla av stolen av din senaste kommentar ;).

Käkade lunch med en gammal klasskamrat idag, det var skoj att babbla en stund och uppdatera mig lite. Får se om vi lyckas samordna något partaj någongång.

Fick även tag på kortet så jag kan se tv nu. Inte en dag för sent! Trevligt också att kunna se alla kanaler ett tag, Canal+ och Tv1000. Synd bara att det inte går något bra på dem. Ser däremot fram emot att kunna se Skellefteå-Luleå på torsdag kväll. Men då kan man ju ge sig tusan på att de inte sänder den matchen lik förbannat, som vanligt..

Nu ska jag fortsätta med plugget en stund till.

Ha det!

Lördag

Idag har jag vart nere på stan och shoppat lite. Fick äntligen tag på de byxor som jag väntat på, riktigt fina var dem. Köpte även Winnerbäcks nya, den kändes lite jobbig att lyssna på första gången. Lite så där skränig, kanske det beror på att han bytt ut sin gamla gitarr mot en elgitarr. Krävs nog fler lyssningar innan ett slutgiltigt omdöme kan göras. En sväng upp på storheden där jag shoppade lite mer, och sen hem.

Nu har jag ätit lit middag, och funderar på vad jag ska göra. Blir nog till att gå in i köket och se lite film och dricka lite vin. Det verkar som en lagom kväll.

Ha det!

ComIgen då!

Fortfarande inget programkort i brevlådan idag. Surnade till rejält och ringde till kundtjänsten, igen. Till skillnad från i tisdags då apan bakom telefonen sa att det "skickades i fredags (11:e)" och att jag skulle avvakta en dag till, så sa dagens apa att "men OJ! Det skickades ju den 4:e." Räkningen däremot skickades den 11:e och anlände i min brevlåda typ i samma sekund.

Bajs!

Tur att jag fick tag i en megabeställning med filmer från CDON i förra veckan, så nu har jag väl lite av helgen räddad i alla fall. Resten får väl fyllas ut med skitskola.

Så här blir det på fredag eftermiddag efter en vecka i Luleå på universitetet, då kommer kiss-och-bajs åldern fram.

Nu ska jag fortsätta sura.

Onsdag

Ytterligare en skoldag avverkad, nu är det nära till helgen. Idag har klassen vart på studiebesök på Norrbottens Kurirer, det var väl rätt spännande att få se hur det fungerar. Vi har också förberett vår redovisning inför imorgon, känns lite som att seriositeten avtar ju längre upp vi kommer i kurser. Nu när vi läser på D nivå så redovisar vi med hjälp av dockteater. Vem hade trott det? Så om det finns någon srbetsgivare som vill få tag på en civilekonom med dockteatererfarenhet så anmäler jag mig gärna.

Annars då? Såg till min stora förtjusning att släppet av Winnerbäcks nya platta tidigareläggs tre dagar och kommer då alltså ut redan på fredag. Han kommer även att vara med i säsongspremiären av Skavlan på fredag. Så då är fredagen räddad i alla fall. Ska bli kul att höra hur det låter, gillar inte at aftonbladet beskriver det som KENT style. Det betyder kräkvarning.

Råkade också ramla över vad jag förmodar är en helt legal sändning av Inter-Barca via holländsk tv ute på thä wörld wajd wäb. Har sett lite till och från, men det är lite svårt att förstå sig på flamländskan. Zlatan har också fått en släng av Beckhams sikte och skjuter upp i himlen. Han får skärpa till sig om det inte ska visa sig att han har bytt ned sig, avseende hans champions league drömmar.

Nu ska jag fika och sen blir det god natt.

Ha det!

ComHem

Beställde ju som sast lite extra tv kanaler bortsett från de gamla trotjänarna SVT1, SVT2 och TV4. Det var typ två veckor sedan, och jag har väntat på ett programkort i brevlådan sedan dess. Men icket.

Men i torsdags innan jag åkte hem såg jag att det låg ett kuvert där och väntade på mig. När jag öppnade det igår när jag kom hit så ser jag att det är en faktura på den första månadens tvavgifter. Utan att jag ens fått tjänsten levererad till mig.

Helt sjukt att det ska ta typ två veckor att skicka upp ett sketet kort, när de bevisligen har snabbare postgång på fakturorna. Då är det väl bara att vänta ut det då. Kanske det kommer imorgon..


Helgen

Nästan en hel vecka sedan förra bloggen. Har vart hemma på lite ledighet, en ledighet som var riktigt nice. Började i fredags med en tripp till stugan där det skulle flyttas friggebod. Vi grävde och lade grundstenar på fredag och flytade skiten på lördagen. Härligt med lite uteliv, gorvgrillning och eldning. Söndagen började med ett flyttlass till lillasyster och avslutades med hälsa-på-turné i malå där farmor och lillasyster 2 var hållplatser. Resten av dagen spenderades med att göra vinter i trädgården.

Måndag var det bagarstuga för hela slanten och en massa klåddern blev det. Gööööd. Nu är jag tillbakas i Luleå och pluggar för fullt (?).

Ha det!

Torsdag

Idag tog äntligen skolan slut för denna vecka. Ska sitta och skriva lite loggbok och artikelsammanfattning ikväll och imorgon förmiddag sen bär det iväg upp till stugan en natt. Ska bli skönt att få koppla bort all skit och bara fiska och grilla korv i ett dygn.

Körde hem efter lektionen till lite blodpalt, och en pappa som stekt rensida i ugnen. Smaskens! Ut i växthuset en sväng och där växer det och växer, lite skörd av rödbetorna som var kvar i landet som mamma nu lagt in. Trevligt med lite lantbruk ändå.

Har även passat på att limma min dator som spruckit sönder efter fem års flitigt användande.

Nu ska jag socialisera mig lite.

Ha det!

Onsdag

Tur att Lasse Lagerbäck tog sitt förnuft till fånga och bytte in Markus Berg. Fattat inte varför han inte får förtroendet från start någon gång? Zlatan valsar ju bara omkring i anfallszon, och om han har tur sparkar någon en boll i magen på honom som kan gå mot mål. Nu är det bara att hålla tummarna för att Danmark spelar lika dåligt, eller att Albanien spelar bra.

Annars har väl pluggandet har fortsatt i vanlig ordning, och ska väl göra det imorgon också. Inte så skoj...

Ha det!


Tisdag

Dagen har vart fylld med skola och tråkig artikelläsning. Känns som att det tagit så lång tid att det är onsdag och att jag redan borde vara klar. Men icket! Så det blir repeat på det imorgon. Inte skoj!

Upptäckte nyss att hyresvärden varit här och fixat lite. Har varit hemma sen klockan 17 och strövat omkring i lägenheten, men upptäcker inte att de varit hit med en massa grejer och lagat ett sängben innan jag slår lilltån i det jävla benet så jag nästan ramlar omkull. Hade vart bättre om de skrivit en lapp eller nåt, så hade jag slippt upptäcka det den brutala vägen...

Hunnit med lite Idol också med delar av skellefteåvännerna. GUD-SÅ-PINSAMT! Jag är inte gjord för att titta på folk som tror att de är bra. Kanske måste införskaffa en skämskudde om detta fortsätter =).

 

Ha det!


Måndag

Idag hade jag äntligen klipptid, så nu sliupper jag tänka på det. Det blev typ koooooooort, vet inte om jag är helt hundra nöjd heller, men nu kan jag ju avvakte en stund innan jag letar klipptider igen.

Lektion idag med skådespelarsnubben, rätt okej faktiskt. Lite improvisationer och så. Men jag fattar nu varför lärarna ville ha med detta moment i kursen, de tyckte att det var skitskoj att leka lite. Fattar dock inte vad vi ska ha dessa kunskaper till vid redovisningstillfället.

Annars inte så mycket. En massa läsning i böcker och i artiklar, känns sååå mycket roligare att fönstershoppa på internet. Fick då iväg en beställning från CDON igår, massa filmer. Det kanske är en effekt av att inte ha någonting värt på tv? I så fall är det bäst att comhem rappar på med kortet så jag inte köper allt som finns på CDONs hemsida.

Nu blir det mer läsning.

Ha det!


Söndag

Blev inget klipp igår, hittade ingen frisör med drop-in, och ingen med lediga tider. Så det får väl bero en stund till. Hittade inte heller den jacka som jag var ute efter att köpa.. Affären hade inte fått in den än, stor skillnad mellan Stockholm och Luleå tydligen. Men jag får väl vänta tills den kommer.

Annars blev det inte så mycket igår, hämtade digitalboxen så nu är det bara till att vänta på att kortet ska komma med posten. Detta innebar att jag inte hade tv8 igår, så det blev ingen fotboll heller. Jag och en korridorkamrat tröstade med att titta på svt24 hela kvällen istället. MEN, typ två minuter efter att matchen tagit sluta ramlade det ut en massa folk ur sina rum i korridoren. Det visade sig att matchen gått se på internet. Pooop!

Det var tydligen superjättespännande, och zlatan hit och zlatan dit... Znark!

Sen blev det lite spontanfest i köket, och vi skulle bege oss på studentpuben. Det var även en kilometer lång kö vid ingången, så jag och de flesta andra vände om och gick hem. Kändes inte värt att börja köa där vid halv ett. Lika bra att gå isäng.

Nu borde jag väl kanske försöka plugga lite.

Ha det!

Lördag

Jaa, vad gör man en regnig lördag i Luleå? Känner inte för att sitta med näsan i boken under helgens 48 timmar så jag ska väl åka ner på stan en sväng och spana. Funderar på att klippa mig, om jag hittar någon drop-in någonstans. Sen i eftermiddag ska jag åka och hämta digitalboxen som jag köpt på blocket. Får se om jag hittar ut till Örarna. Det är tur att jag har hela helgen på mig att hitta dit och hem =)

Ha det!

Bilder från Coldplay

Har äntligen fått tag på bilderna som lillasyster tog på konserten.



Vi hade typ superplatser nära scen.



Yellow - med ett hav av gula ballonger fyllda med konfetti.




Viva La Vida



Lovers In Japan med ett regn av konfettifjärilar. Så. Jäkla. Bra.



Spelade en version av Billie Jean på en liten liten scen mitt i publiken.



Sammanfattning: Sjukt bra.



Ha det!


Morgonstund har guld i mund...?

Började dagen med tidig uppstigning och en morgonpromenad där vid 7.30. Jag och klasskamraterna hade släpat oss upp för en fin skogspromenad innan skolan skulle börja, men det skulle då passa på att regna just då. Kom hem dyblöt och trött vid niosnåret då det blev frulle och varm dusch.

Sen lite tråkskola som jag inte minns ett dyft av. Eftermiddagen borde väl kanske ha spenderats mer med näsan i boken än vad som faktiskt skedde, men jag får väl ta igen det någon annan gång... =)

Ikväll har det vart husesyn i alla lägenheter, trevligt att se hur och vart alla bor. Nu kan man alltså våldgästa. Synd bara att porten är låst i alla hus, måste alltså komma på en bra plan för att ta mig in i huset...

Har även börjat spana efter mer tv-kanaler. Inte så skoj med bara SVT1, SVT2 och TV4 har jag upptäckt efter endast 3 dagar. Blir nog till att köpa comhem abbonnemang, och en sån där dyr jävla box får jag leta på blocket. Då kommer jag kanske undan lite billigare..

Nu blir det väl till att se på lite aktuellt och fika en liten macka innan det är dags att koja.

Ha det!

Luleå

Har nu lyckats flytta in alla grejer och få dem på plats i mitt nya krypin. Känns gode skönt med lite kök också.. Ska möta upp klasskamraterna på en halvtimma så ska vi göra en liten utflykt till Dollarstore och köpa lite förnödenheter, såsom gardinstänger och dukar. Blir nog säkert bra.

Lite skola har vi också hunnit med, känns inte pepp på det! Kursen o koncernredovisning och revision känns ändå ganska bra, där finns ju i alla fall lagboken och regleringar att luta sig mot. Men den andra kursen, strategisk ekonomistyrning, är rena flummet. På måndag ska vi få en lektion av en skådespelare för att lära oss teater inför våra "rollspel" och redovisningar. Hur i hela friden ska man kunna redovisa en tråk-artikel från 1985 om ekonomistyrning "på ett roligt och engagerande sätt, exempelvis med en sång eller en inspelad video".

Inte skoj.

Har även skola sent på fredag eftermiddag, så det blir nog till att stanna kvar här i helgen. Får se ad jag kan tänkas hitta på, förutom all den läsning som jag absolut borde ta tag i..

Ha det!

RSS 2.0