Gummistövlar

Jag hoppas att ni insåg att det förra inlägget var på skämt. Sitta inne på valborg och skriva på en sketen uppsats - Skulle inte tro det! Jag hade en plan.

Efter sisådär 10 år hade jag äntligen kommit på det ultimata valborg -överlevnadskittet. Så kl 20 stod jag längst ned i tjamstabackarna, beredd på partaj. Istället för obligatoriska sneakers (som det var för 10 år sedan) var jag utrustad med gummistövlar och galonisar. Jag hade stormtändare och brandsläckare, trangiakök (för nattamaten) och fyra par torra strumpor. Detta kunde inte bli fel! Det visade sig dock ganska snart att jag var totalt ensam i backen, inte ens en förvirrad tioåring med supaplaner var där! Vad har hänt med dagens ungdom? Duger inte backen längre? Jag fick erkänna mig besegrad och gick hem med svansen mellan benen.


Givande kväll..

Sitter här vid datorn med en påse onyttigheter och en läskeblask och skriver på c-uppsats. Lillasyster springer runt och provar kläder och simultansminkar sig, det bär viss av till Arvidsjaur. Själv är jag bara glad om jag blir klar ikväll, så jag slipper skriva imorgon, och sen bär det ju iväg. Känns ändå bättre att jobba in än att försöka jobba ikapp - det har en tendens att misslyckas.

Valborg

Äntligen lite ledigt! Har lite logistiska problem vid hemfärden. Ska snart sätta mig på en buss mot Malå, en färd som tar 2 timmar och 30 minuter! Går det ens att köra så sakta att det tar så jädrans lång tid? Sen måste jag på något vis ragga skjuts från malå till byn, då alla bilar och alla familjemedlemmar är utspridda på valborgsfirande. Sen ska jag väl sitta hemma och se på nå tv resten av kvällen, känns ändå ganska skönt - har typ flängt som en idiot i veckan.

Sen på lördagen bär det iväg till den kungliga hufvudstaden där jag och lillasyster ska fröjda oss en helg. Det ska bli riktigt nice, och speciellt om det inte blir så avancerat, utan bara kunna strosa i gamla stan och äta glass i solen. Det blir toppen!

Emo

För att kunna glädja min syster finns här nu en bild på hennes idoler.


Pirater...


Onsdag

Idag har det inte blivit något speciellt. På förmiddagen plockade vi fram stora sågen och påbörjade avverkning i den djungel av teorier som vi skapat. Det blev ganska lyckat tillslut ändå må jag säga. Sen skulle vi försöka oss på att skapa en analysmodell, något som gick smidigare än förväntat. Hann med att boka in lite intervjuer också, så nu blir det roadtrip nästa vecka, det blir nice.

Nu tror jag nästan att det blir en promenad i det fina vädret, så härligt!

Livsgnistan dog..

Yes! Åkte upp till det stora universitetet för en halvtimmes handledning, bara det - 3 timmars bilkörning för 30 minuters handledning borde ha gjort att vi skulle ha tänkt om. Men inte då, vi ville ju så gärna ha svar på våra funderingar. Snällt sagt så gick det inget vidare. Vår handledare pratade i 29 minuter om vår teoretiska referensram och om hur vi måste begrunda den och genom detta utvinna ett frågebatteri, för att sedan få bra intervjuer. Jag och klasskompisen satt som två fågelholkar och fattade ingenting. Men nåt ska vi nog kunna styra upp. Sedan lyckades vi flika in en av våra 10 frågor, och fick ett bra svar. Så det känns ju bra i alla fall.

Nu ska jag påbörja operation kapning i vår referensram, då vi kanske (men bara kanske) har överarbetad den i kvantitet, nu gäller det att få kvalité också. Ska nog ordna sig. I värsta fall får man hoppa av och börja köra svarttaxi till max om nätterna. Det löööser sig.

Även att jag nu slipper skämmas över designen på bloggen också, känns skönt. =)

Pooop!

Det går inte nå bra. Blir bara skit ju.

Invervjudagen

Ja, så var det. Iväg till den inte så stora byn för att träffa representanter för Företaget. Gcik väl sådär, de kunde inte allt som vi ville veta, och det var lite kortfattade svar. Men det ska nog ordna sig, får smeta ut det vi fick. Annars kul med roadtrip, synd bara att det skulle börja pissregna och att det var skit på radion. Annars ganska lyckat.

Annars inte så mycket, funderar på om jag ska ta och göra det jag borde göra - nämligen skriva ner det vi fick ut av intervjun och göra lite uppställningar. Eller så kan jag ta och installera Photoshop och försöka styra upp designen på bloggen. Ser inte riktigt bra ut. Lär nog bli det senare om jag känner mig själv rätt.

Jobbe och jobbe..

Ja, just så är det. Har inte blitt så mycket annat idag. Skönt ändå att det är rätt slappt, hann med att gå igenom uppsatsen två gånger och fundera på en analysmodell. Det känns inte just något mycket klarare däremot.

Ikväll lär det väl inte bli så mycket, om jag orkar ska jag försöka tvinga någon att slå om till sommardäck på bilen. Sen blir det väl lite tv och sen är det god natt.

Seminarium II

Ja, så blev det. Upp till Luleå för ett nervöst seminarium II, hur skulle vår teoridel bli mottagen? Med jubel förstås, jag är ju inblandad.

- "Vilket enormt arbete ni har lagt ner!"

Tjaa, vi sov en hel eftermiddag och gick sen och köpte glass, sen tog vi långledigt över påsk för att avsluta förra veckan med halvhjärtade halvdagar. Så där har ni receptet på ett lyckat teorikapitel i en c-uppsats. Synd bara att vår handledare nu höjer förväntningarna, och tror att detta kommer att mynna ut i en VG uppsats. Tror att vi kommer att lyckas motbevisa honom.

Sen in i racerpassaten och tillbaka till stan för att lämna av min klasskompis, hur jag än försökte så lockade inte en helhelg i Malå spaciellt mycket. Konstigt?!  Väl i stan blev det pizza middag med kompisar Y, E och A. Precis i rätt ögonblick, kände mig som en försvulten robinsondeltagare - minus det desperata varanhuggandet jag hört talas om.

Så nu väntar bara sängen, och upp tidigt som attan imorgon. Dagen (hela helgen faktiskt) ska spenderas i glasbur på byns industriområde. Om jag pressar ansiktet mot glaset hela dagen så kanske jag blir lite brun ändå?

Ha det!

Blåskontroll..

Öppnar starkt med två inlägg på samma dag. Samma timme för den delen med - kommer inte att vara vanligt förekommande, så förvänta er inget =)

För att liva upp stämningen lite på kvällskvisten får ni här en manual i när man är för full för blåskontroll.


Ceteris paribus

Och vadan detta svårstavade bloggnamn. Det kommer förmodligen att representera denna blogg - det händer väl inte så mycket speciellt just nu. Mest en massa c-uppsats hit och dit. Så om ni förväntar er extravaganta fester, seriösa inlägg, virktips eller något annat vettigt så gör jag nog er tyvärr besvikna.

Har fått intervjutid på vårt undersökningsföretag, så på måndag blir det road trip till den inte-så-stora byhålan för att leta upp någon snäll företagsrepresentant vars dag vi ska förpesta med ett artilleri av dumma frågor. Det blir nog bra det.

Ha det!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0